Кабмін збільшив субвенцію на оплату праці вчителів у 2024 році

8 березня було ухвалено рішення щодо перерозподілу 128 млн гривень освітньої субвенції, з метою забезпечення своєчасної та повної виплати заробітної плати українським освітянам.

Освітня субвенція, з якої йде оплата праці вчителів, збільшена до 103 млрд гривень

Пошук по Класифікатору професій

Уряд в повній мірі та без жодних затримок фінансує всі ключові видатки бюджету. Про це заявив Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль під час засідання Уряду 8 березня.

«У лютому ми забезпечили перерахування міжбюджетних трансфертів місцевим бюджетам на 12 млрд грн. Загалом в цьому році передбачили субвенцій та дотацій для наших громад на суму майже 191 млрд гривень», – розповів Прем’єр-міністр.

Глава Уряду також відзначив, що освітня субвенція, з якої йде оплата праці вчителів, в цьому році збільшена до 103 млрд гривень.

«Сьогодні, на засіданні Уряду, прийняли рішення про перерозподіл 128 млн грн цієї освітньої субвенції, аби наші вчителі по всій країні могли вчасно і в повному обсязі отримувати заробітну плату», – підкреслив Денис Шмигаль.

Джерело: офіційний сайт КМУ

акція на передплату журналів для бухгалтерів

Скористайтеся гарною нагодою та отримайте знижки на передплату на журнали «Головбух Бюджет» та «Головбух Праця та Зарплата»!

Замовляйте в редакції за номером 0 800 21 12 20

Статті за темою

Усі статті за темою

Витрати на освітню субвенцію у 2024 році

Місцеві бюджети з державного бюджету отримують трансферти на спільні цільові програми. Освітня субвенція – це один з таких трансфертів. Про умови її отримання та перелік витрат, на які можна витрачати кошти освітньої субвенції – у цьому огляді
3609

Субвенція місцевим бюджетам

Субвенція – це виплата із державного бюджету місцевим бюджетам, яку надають лише на конкретні цілі. На що вона виділяється щороку – у цьому огляді.
49672

Інформаційна довідка щодо розрахунку обсягів освітньої субвенції

Освітня субвенція з державного бюджету покликана ОМС утримувати школи, професійно-технічні училища коледжі, які мають фінансуватися за рахунок місцевих бюджетів. Механізм її розподілу базується на складній формулі й МОН в інформаційній довідці показало ті цифри, які впливали на розподіл освітньої субвенції у 2021 році. Призначення, наповнення та приклад такої довідки – у цьому огляді.
7318

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді