Які відомості подаватимуть відповідальні виконавці коштів місцевого бюджету

Автор
консультант з обліку та оподаткування, Київ
Мінфін затвердив зміни до Порядку обміну інформацією між Міністерством фінансів України та учасниками бюджетного процесу на місцевому рівні.

кошти місцевого бюджету

ЗАПИТАЙ У СПЕЦІАЛІСТА ДЕРЖКАЗНАЧЕЙСТВА

Мінфін доповнив перелік інформації, яку йому передають головні розпорядники та відповідальні виконавці:

  • інформація про розрахункову потребу у видатках на оплату праці з нарахуваннями працівників закладів загальної середньої освіти, крім приватних, на поточний рік (загальний фонд), станом на 01 лютого – до 20 лютого;
  • інформація про розрахункову потребу у видатках на оплату праці з нарахуваннями працівників закладів загальної середньої освіти, крім приватних, на поточний рік (загальний фонд), станом на 01 вересня – до 20 вересня;
  • інформація про видатки на оплату праці з нарахуваннями працівників закладів загальної середньої освіти, крім приватних, у поточному році (загальний фонд) – щомісяця до 10 числа місяця, наступного за звітним;
  • інформація про видатки закладів охорони здоров’я у поточному році за КЕКВ 2282 та 2610 (загальний фонд) – щомісяця до 10 числа місяця, наступного за звітним.

Обмін інформацією здійснюється через відкритий програмний інтерфейс LOGICA REST API.

Наказ Мінфіну від 04.03.2024 № 104, якими внесені доповнення, набрав чинності 02.04.2024.

акція на передплату журналів для бухгалтерів

Скористайтеся гарною нагодою та отримайте знижки на передплату на журнали «Головбух Бюджет» та «Головбух Праця та Зарплата»!

Замовляйте в редакції за номером 0 800 21 12 20

Статті за темою

Усі статті за темою

Міжбюджетні трансферти – облік

Як правильно відобразити в обліку ОТГ міжбюджетні трансферти, як задокументувати операції з їхньої передачі та які субрахунки використовувати - експертний досвід.
9563

Програмна класифікація видатків: обираємо назву бюджетної програми

У бюджетному процесі застосовують програмно-цільовий метод. Суть його полягає в управлінні коштами місцевого бюджету для досягнення конкретних результатів, цілей, вирішення проблем місцевої громади. При цьому оцінюють ефективність використання коштів місцевого бюджету на кожній стадії бюджетного процесу. Основним елементом цього методу є бюджетна програма.
329

Казначейське обслуговування бюджетників

Під час обслуговування місцевих бюджетів органи Казначейства діють за чітко встановленим порядком. Дотримуватися цього порядку мають і установи, якщо хочуть вчасно отримати кошти. Опишемо докладно всі складові казначейського обслуговування місцевих бюджетів.
11962

Місцеві бюджети 2024: які доходи й видатки

Місцеві бюджети 2024: ✔ доходи загального фонду місцевих бюджетів ✔ доходи спеціального фонду місцевих бюджетів ✔ доходи бюджету розвитку ✔ розмір надходжень у місцеві бюджети ✔ видатки місцевих бюджетів
34854

Субвенція місцевим бюджетам

Субвенція – це виплата із державного бюджету місцевим бюджетам, яку надають лише на конкретні цілі. На що вона виділяється щороку – у цьому огляді.
49699

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді