НАЗК збирає пропозиції щодо обмеження займатись іншою оплачуваною діяльністю

Автор
консультант з обліку та оподаткування, Київ
Завтра, 04.04.2024, НАЗК проведе громадське обговорення законопроекту щодо удосконалення положень антикорупційного законодавства в частині обмежень щодо сумісництва та суміщення з іншими видами діяльності.

обмеження займатись іншою оплачуваною діяльністю

КАЛЬКУЛЯТОР СТАЖУ ДЕРЖАВНОЇ СЛУЖБИ ТА СЛУЖБИ В ОМС

У законопроєкті НАЗК пропонує надати нормативне визначення поняттю «інша оплачувана діяльність», що вживається у Законі про запобігання корупції.

Інша оплачувана діяльність – будь-яка відмінна від діяльності з виконання функцій держави або місцевого самоврядування за відповідною посадою чи статусом діяльність (крім підприємницької), за яку особа отримує оплату або може її отримати на підставі положень актів законодавства, правочинів з фізичними та юридичними особами, установчих та інших документів юридичної особи.

Обговорення відбудеться 4 квітня об 11:00 на платформі ZOOM. Для участі в обговоренні необхідно попередньо зареєструватися за посиланням.

Реєстрація триватиме до 15:00 3 квітня 2024 року.

Пропозиції до законопроекту можна надавати:

  • усно – безпосередньо під час проведення громадського обговорення;
  • письмово – на електронну скриньку [email protected] до 18:00 05.04.2024.

Пропозиції потрібно надавати у примітках до тексту у відповідному документі (формат DOC(X)).

За інформацією НАЗК

акція на передплату журналів для бухгалтерів

Скористайтеся гарною нагодою та отримайте знижки на передплату на журнали «Головбух Бюджет» та «Головбух Праця та Зарплата»!

Замовляйте в редакції за номером 0 800 21 12 20

Статті за темою

Усі статті за темою

Додаткова відпустка державним службовцям: що врахувати

Додаткова відпустка державним службовцям надається після досягнення п’ятирічного стажу на держслужбі. На який строк надається додаткова відпустка держслужбовцям, коли і як її компенсувати та чим доведеться поплатитися за затримку розрахунку?
45180

Державна служба в умовах воєнного стану: соцпакет, обмеження та заохочення

Державна служба: ► закон про держслужбу ► мотиви зайняття посади державної служби ► зарплата та надбавки держслужбовцям ► соціальні гарантії держслужбовцям ► держслужба в умовах воєнного стану.
46979

Державна служба в Україні

Державна служба в Україні ► класифікація посад ► конкурс на зайняття посад ► строкове призначення ► переведення ► зміна істотних умов служби ► припинення державної служби
8912

Органи місцевого самоврядування в Україні

Органи місцевого самоврядування (ОМС) – це виборні та інші органи територіальних громад, які мають повноваження вирішувати питання місцевого значення. Бухгалтер, який працевлаштовується у виконавчий орган місцевої ради, бюджетні установи, що фінансуються з місцевого бюджету, має розуміти не лише структуру установи, в якій працює, а й структуру ОМС, їх повноваження, у т. ч. щодо бюджету, отримання фінансування тощо. Розглянемо це детальніше.
100278

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді