Допомогу на всю сім’ю переселенця можна оформити в одній заяві

Відтепер у застосунку Дія можна оформити довідки внутрішньо переміщених осіб та грошову допомогу одразу на всю сім’ю в одній заяві.

У Дії оновили послугу з оформлення довідки переселенця та допомоги на всю сім’ю в одній заяві

Калькулятор індексації зарплати

«Оновлення функціоналу Дії в частині сервісів для ВПО суттєво прискорить та полегшить процес оформлення допомоги для внутрішньо переміщених осіб. Не всі мають можливість приїхати для цього в ЦНАП чи управління соцзахисту, особливо якщо йдеться про всю родину. Тепер сервіс дозволяє подати заявку на виплату від одного з членів родини. Вся інформація, необхідна для призначення виплати, буде підтягуватись та опрацьовуватись системою автоматично», - сказала Міністерка соціальної політики Оксана Жолнович.

Раніше у Дії можна було оформити довідку переселенця та виплати лише на себе і дитину. Тепер одну заяву можна подати за всю сім’ю:

  • за себе;
  • чоловіка або дружину; 
  • дітей, які покинули дім через війну разом з вами;
  • у тому числі можна оформити виплати для дітей, які народились вже після переміщення.

Щоб отримати довідку ВПО та грошову допомогу в застосунку Дія, необхідно:

  • в розділі сервіси вказати адресу поточного місця проживання та підтвердити геолокацію;
  • обрати картковий рахунок в установі банку, щоб отримувати фінансову допомогу;
  • вказати контактні дані, якщо є потреба в медичному обслуговуванні, освіті або ж гуманітарній допомозі. 

Після оформлення довідка зʼявиться в Дії поруч з іншими цифровими документами, а кошти будуть надходити на картковий рахунок в установі банку за всіх членів сім'ї. 

Увага!

Сервіс доступний лише для громадян, які ще не мають довідки ВПО. Люди, які виїхали за кордон або знаходяться на тимчасово окупованій території, не можуть отримати довідку ВПО та допомогу.

Нагадаємо, Кабмін планує розширити перелік переселенців, які зможуть отримувати держдопомогу.

Джерело: офіційний сайт Мінсоцполітики

акція на передплату журналів для бухгалтерів

Скористайтеся гарною нагодою та отримайте знижки на передплату на журнали «Головбух Бюджет» та «Головбух Праця та Зарплата»!

Замовляйте в редакції за номером 0 800 21 12 20

Статті за темою

Усі статті за темою

Прожитковий мінімум 2024

Пенсії, інші види соціальних виплат та допомоги, що є основним джерелом існування, мають забезпечувати рівень життя, не нижчий від прожиткового мінімуму, встановленого законом. Цю гарантію закріплено у частини третій статті 46 Конституції України. Розглянемо що ж собою являє такий показник як прожитковий мінімум 2024 року, розмір якого визнає Держбюджет-2024.
4902

Страховий стаж: як обчислити і коли враховувати

Дані про страховий стаж потрібні бухгалтеру у низці випадків, наприклад нарахуванні лікарняних, декретних, пенсій та інших соцвиплат. У консультації – про те, як дізнатися про страховий стаж, як він розраховується бухгалтером у тих чи інших ситуаціях.
47293

Довідка про заробітну плату для обчислення пенсії

Довідка про заробітну плату для обчислення пенсії: ➤ бланк 2024 року ➤ коли подавати довідку ➤ хто складає довідку ➤ звідки брати відомості для довідки ➤ які виплати вносити у довідку
69275

Призначення і виплата грошової допомоги військовослужбовцю у разі інвалідності або втрати працездатності

Експерти детально пояснюють, за яких умов призначають та виплачують одноразову грошову допомогу у разі інвалідності або часткової втрати працездатності без встановлення інвалідності військовослужбовцю.
798

Розрахунок пенсії в Україні – 2024

На розмір пенсії впливають зараз страховий стаж, середня зарплата в Україні та фактична зарплата (дохід), який раніше отримував працівник і сплачував з нього соціальний внесок. Також існує й механізм автоматичного перерахунку пенсій (індексації), який враховує інфляцію та зростання середньої зарплати. Розглянемо, як визначається розмір пенсії та вплив на цей розрахунок середньої зарплати.
61706

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді