Хто зможе орендувати державну нерухомість на пільгових умовах

2 квітня Кабінет Міністрів підтримав постанову, яка впорядковує процес підготовки документів для взяття в оренду державної нерухомості надавачами соціальних послуг, зокрема тих, хто допомагає ВПО.

Відтепер надавачі соціальних послуг зможуть орендувати державну нерухомість на пільгових умовах

◀️ НОВАЦІЇ В КАЗНАЧЕЙСЬКОМУ ОБСЛУГОВУВАННІ ▶️

Відтепер організації, які займаються наданням соціальних послуг зможуть без проведення аукціону орендувати у держави майно для проведення надзвичайно актуальних в наш час заходів, зокрема, з розміщення внутрішньо переміщених осіб. Зміни дозволять залучити до надання соціальних послуг більшу кількість надавачів саме недержавного сектору економіки.

«Команда ФДМУ максимально сприяє розширенню можливостей для створення майданчиків підтримки громадян, які потребують допомоги, зокрема для внутрішньо переміщених осіб. Завдяки постанові оренда нерухомості у держави, для надавачів соцпослуг, стане простішою та швидшою – саме це було початковою метою створення документа», – наголосив Голова ФДМУ Віталій Коваль.

Постанова передбачає:

  • мінімальний перелік документів, який необхідно подавати орендодавцю для оренди державного або комунального майна без проведення аукціону. Тепер знадобляться лише заява та копія документа, який підтверджує статус заявника як надавача соціальних послуг;
  • встановлення єдиної пільгової орендної ставки для всіх надавачів соціальних послуг в розмірі 1% на рік від ринкової вартості об’єкта оренди.

Джерело: офіційний сайт ФДМУ

акція на передплату журналів для бухгалтерів

Скористайтеся гарною нагодою та отримайте знижки на передплату на журнали «Головбух Бюджет» та «Головбух Праця та Зарплата»!

Замовляйте в редакції за номером 0 800 21 12 20

Статті за темою

Усі статті за темою

Міжбюджетні трансферти – облік

Як правильно відобразити в обліку ОТГ міжбюджетні трансферти, як задокументувати операції з їхньої передачі та які субрахунки використовувати - експертний досвід.
9560

Переоцінка основних засобів: проводки

В балансі бюджетної установи усі активи, у т. ч. основні засоби, визнають за вартістю придбання, яка з часом змінюється. І тоді потрібна переоцінка основних засобів.
17582

Виправлення помилок поточного періоду

Виправлення помилок поточного періоду – завдання для бухгалтера, який також виправляє помилки у бухобліку та фінзвітності. Розглянемо способи та приклади виправлення помилок у фінзвітності
2902

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді