Код КАТОТТГ у податковій декларації з екологічного податку

Автор
консультант з обліку та оподаткування, Київ
Податківці роз’яснили як заповнювати рядок «код за КАТОТТГ адміністративно-територіальної одиниці» рядка 2 та рядок 3 податкової декларації з екологічного податку (у т. ч. у разі подання копії декларації в електронній формі за основним місцем обліку) та рядки 3.1 і 3.2.

Код КАТОТТГ у декларації з екологічного податку

Калькулятор індексації зарплати

У рядку «код за КАТОТТГ адміністративно-територіальної одиниці» рядка 2 Декларації зазначають код адміністративно-територіальної одиниці, визначений за Кодифікатором адміністративно-територіальних одиниць та територій територіальних громад, затвердженим наказом Міністерства розвитку громад та територій України від 26.11.2020 № 290, за місцем обліку платника екологічного податку (місцезнаходження контролюючого органу, до якого подається Декларація).

У рядку 3 Декларації зазначається найменування контролюючого органу, до якого подається Декларація.

У разі подання копії Декларації в електронній формі за основним місцем обліку платника у рядку «код за КАТОТТГ адміністративно-територіальної одиниці» рядка 2 необхідно зазначити код адміністративно-територіальної одиниці, визначений за Класифікатором за місцезнаходженням контролюючого органу, в якому платник перебуває на обліку (основне місце обліку). При цьому у рядку 3 Декларації інформація не змінюється.

Відповідно до приміток 6 і 7 до Додатка 1 у рядку 3 Додатка 1 зазначається наступна інформація:

  • у рядку 3.1 – код територіальної громади, визначений за Кодифікатором на території якої знаходиться стаціонарне джерело забруднення;
  • у рядку 3.2 – код адміністративно-територіальної одиниці, визначений за Класифікатором, за місцем розміщення стаціонарних джерел забруднення.

Для кожного стаціонарного джерела забруднення складається окремий Додаток 1.

За інформацією ГУ ДПС у Вінницькій області

акція на передплату журналів для бухгалтерів

Скористайтеся гарною нагодою та отримайте знижки на передплату на журнали «Головбух Бюджет» та «Головбух Праця та Зарплата»!

Замовляйте в редакції за номером 0 800 21 12 20

Статті за темою

Усі статті за темою

Екологічний податок 2024: ставки і строки

Екологічний податок 2024 в Україні сплачують, зокрема, й бюджетні установи. Хто платники екологічного податку, які строки оплати й звітування – все це у даному огляді.
10139

Екологічний податок 2023: ставки і строки

Екологічний податок 2023 в Україні сплачують, зокрема, й бюджетні установи. Хто платники екологічного податку, які строки оплати й звітування – все це у даному огляді.
64518

Представление декларации по экологическому налогу и расчет платежей: как, когда и сколько

Деятельность ряда бюджетных учреждений так или иначе связана с загрязнением окружающей среды. Эти учреждения и являются плательщиками экологического налога. В данном материале рассмотрим вопросы, интересующие бухгалтеров при подготовке отчетности по экологическому налогу за последний квартал 2016 года и 2017 год, а также основные принципы расчета платежей по новым ставкам экологического налога.
750

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді