Проєкт Типових штатних нормативів мистецьких ліцеїв

Автор
консультант з обліку та оподаткування, Київ
Мінкультури розробило проєкт Типових штатних нормативів мистецьких ліцеїв.

штатні нормативи

Калькулятор середньооблікової чисельності штатних працівників

Типові штатні нормативи мають намір поширити на мистецькі ліцеї державної та комунальної форм власності – заклади спеціалізованої мистецької освіти, що забезпечують здобуття початкової і профільної мистецької освіти одночасно із здобуттям повної загальної середньої освіти на всіх або окремих її рівнях.

У них пропонують визначити максимальну кількість посад (штатних одиниць) у закладі, зокрема для:

  • адміністративно-господарського персоналу;
  • педагогічних працівників;
  • обслуговуючого персоналу;
  • робітників харчоблоку;
  • працівників медичної частини;
  • пансіону.

Штатний розпис розроблятимуть в межах затвердженого фонду заробітної плати з урахуванням контингенту учнів, режиму роботи закладу, площ і санітарного стану приміщень, будівельних споруд, наявності пансіону, філій і структурних підрозділів, а також технічних засобів навчання, обладнання і спорядження на основі цих Типових штатних нормативів.

Мінкультури пропонує надати право керівникам мистецьких ліцеїв у разі виробничої необхідності змінювати штати окремих структурних підрозділів або вводити посади (крім керівних), не передбачені штатними нормативами, у межах фонду оплати праці, доведеного лімітними довідками на відповідний період. Заміна посад працівників може здійснюватися лише у межах однієї категорії (адміністративно-господарського, обслуговуючого, педагогічного тощо) працівників та персоналу.

акція на передплату журналів для бухгалтерів

Скористайтеся гарною нагодою та отримайте знижки на передплату на журнали «Головбух Бюджет» та «Головбух Праця та Зарплата»!

Замовляйте в редакції за номером 0 800 21 12 20

Статті за темою

Усі статті за темою

Документальне оформлення підсумованого обліку робочого часу

Досить поширені ситуації, коли з огляду на режим роботи та процеси в установі неможливо встановити звичайний 8-годинний робочий час. У цьому випадку на допомогу приходить підсумований облік робочого часу. Що це означає, де застосовується та як правильно здійснити документальне оформлення – читайте далі у статті.
12077

Державна служба в Україні

Державна служба в Україні ► класифікація посад ► конкурс на зайняття посад ► строкове призначення ► переведення ► зміна істотних умов служби ► припинення державної служби
9103

Колективний договір – відповіді на 12 актуальних запитань

Коли доцільно укладати колективний договір? На що звертають увагу ревізори, коли перевіряють його? Яких помилок найчастіше припускаються установи, коли укладають колективні договори? На ці та інші гострі запитання отримаєте відповіді у статті.
24936

Штатний розпис 2024

Окремі форми штатного розпису змінили, кого це стосується, яку форму штатного розпису обрати та як заповнити розглянемо далі у публікації.
139134

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді