Як підтвердити е‑лікарняний, якого немає в електронному кабінеті - ФСС

Як підтвердити е‑лікарняний, якого немає в електронному кабінеті - ФСС

Медзаклади формують, зокрема, е-лікарняні винятково за основним місцем роботи застрахованої особи (ст. 30 Закону № 1105, абз. 2 п. 2 розд. ІІ Порядку № 1234). Проте, якщо така особа працевлаштована також в іншого роботодавця за сумісництвом, допомогу з тимчасової непрацездатності вона має отримати за обома місцями роботи. Призначають таку допомогу роботодавці на підставі е-лікарняного лише через сім днів після його закриття, коли він набуде статусу «Готовий до сплати (виданий)» (п. 3 Порядку № 1234).

Щоб про е-лікарняний працівника дізнався роботодавець не лише за основним місцем роботи, а й за сумісництвом, МОЗ передбачив механізм.

Докладніше ►►►

акція на передплату журналів для бухгалтерів

Скористайтеся гарною нагодою та отримайте знижки на передплату на журнали «Головбух Бюджет» та «Головбух Праця та Зарплата»!

Замовляйте в редакції за номером 0 800 21 12 20

Статті за темою

Усі статті за темою

Е-лікарняний за сумісництвом 2024 на прикладах

Робота за сумісництвом – працівник має виконувати таку роботу у вільний від основної роботи час. Як обчислити е-лікарняні суміснику з урахуванням змін, які сталися з 01 січня 2024 року, – у даній консультації.
69174

Страховий стаж: як обчислити і коли враховувати

Дані про страховий стаж потрібні бухгалтеру у низці випадків, наприклад нарахуванні лікарняних, декретних, пенсій та інших соцвиплат. У консультації – про те, як дізнатися про страховий стаж, як він розраховується бухгалтером у тих чи інших ситуаціях.
47315

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді