Яка відповідальність за порушення строку призначення матеріального забезпечення за е-лікарняним

ФСС роз’яснило, у які строки роботодавець має призначити матзабезпечення за е-лікарняним і чим загрожує порушення цих строків.

Яка відповідальність за порушення строку призначення матеріального забезпечення за е-лікарняним

Дати відкриття/закриття е-лікарняного відповідають датам початку/закінчення строку дії медичного висновку, на підставі якого сформували цей листок непрацездатності. Е‑лікарняний вважається виданим через сім днів після дати закриття листка непрацездатності.

Комісія/уповноважений із соціального страхування підприємства (далі — Комісія) розглядає документи для призначення допомоги з тимчасової непрацездатності, у зв’язку з вагітністю та пологами не пізніше десяти днів з дня їх надходження.

Отже, десятиденний строк для призначення застрахованій особі Комісією матеріального забезпечення починається через сім днів після дати закінчення періоду дії листка непрацездатності.

На підставі рішення Комісії про призначення матеріального забезпечення страхувальник нараховує суми матзабезпечення й оформлює заяву-розрахунок, яку має передати до ФСС не пізніше ніж за п’ять робочих днів із дня, коли Комісія прийняла таке рішення. ФСС фінансує страхувальників протягом десяти робочих днів після того, як надійде заява-розрахунок.

Страхувальник, на рахунок якого надійшли кошти, зазначені в заяві-розрахунку, зобов’язаний виплатити працівнику матеріальне забезпечення в найближчий строк виплати заробітної плати.

Яка відповідальність за порушення строку призначення матеріального забезпечення за е-лікарняним

Відповідальності для роботодавця, який порушив строк

акція на передплату журналів для бухгалтерів

Скористайтеся гарною нагодою та отримайте знижки на передплату на журнали «Головбух Бюджет» та «Головбух Праця та Зарплата»!

Замовляйте в редакції за номером 0 800 21 12 20

Статті за темою

Усі статті за темою

Надбавка за вислугу років – наказ

Надбавка за вислугу років надається зокрема бухгалтерам, державним службовцям, медичним, педагогічним та іншим працівникам бюджетної сфери. Як нараховується надбавка за вислугу років – у даній консультації.
258787

Середньоденна заробітна плата

Підкажемо, як визначається середньоденна заробітна плата та як зробити нарахування для різних виплат у 2024 році.
49307

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді