Чи зараховується строк військової служби до пільгового стажу

207

Запитання

Чи зараховується період військової служби до пільгового стажу?

Відповідь

Детальний матеріал

Страховий стаж: як обчислити і коли враховувати

Переглянути

Пільговий стаж – це період трудової діяльності в шкідливих, небезпечних або спецефічних умовах упродовж повного робочого дня.

Калькулятор стажу

Час проходження військової служби, як строкової, так і в особливий період відповідно до Закону України «Про оборону України» зараховується до:

  • вислуги років;
  • стажу роботи;
  • стажу роботи за спеціальністю.

Тож, право на призначення пенсії на пільгових умовах зберігається, але у випадку, що період військової служби не перевищує термін пільгової роботи людини.

За інформацією ГУ ПФУ в Запорізькій області

акційна передплата журналів для бухгалтерів

Весняні дива для бухгалтерів! Оформлюйте передплату на журнали «Головбух Бюджет» та «Головбух Праця та Зарплата»платіть за 10 місяців, а користуйтеся цілий рік!

Замовляйте в редакції за номером 0 800 21 12 20.

Останні новини

Усі новини

Статті за темою

Усі статті за темою

Страховий стаж: як обчислити і коли враховувати

Дані про страховий стаж потрібні бухгалтеру у низці випадків, наприклад нарахуванні лікарняних, декретних, пенсій та інших соцвиплат. У консультації – про те, як дізнатися про страховий стаж, як він розраховується бухгалтером у тих чи інших ситуаціях.
46628

Довідка ОК-5 для підтвердження страхового стажу

Якщо працівник працює менше року чи шести місяців і захворів, бухгалтеру аби правильно нарахувати допомогу по тимчасовій непрацездатності чи допомогу по вагітності та пологах потрібно знати страховий стаж працівника. Розглянемо чим потрібно підтверджувати страховий стаж та чи потрібно вимагати від працівника довідку за формою № ОК-5.
34685

Довідка про трудовий та страховий стаж

Отримати довідку ПФУ про трудовий та страховий стаж можуть і працівник, і роботодавець. Розкажемо, як це зробити через інтернет, як рахувати стаж за цією довідкою.
20672