Як швидко отримати пенсію, що надійшла як благодійна пожертва

336

Запитання

Як швидко пенсіонер зможе отримати частину пенсії, що надійшла на його ім’я як благодійна пожертва?

Відповідь

Детальний матеріал

Розрахунок пенсії в Україні – 2023

Переглянути

Благодійний персоналізований внесок, здійснений на користь конкретного пенсіонера, включається у виплатні документи в наступному виплатному періоді.

70 % благодійної пожертви спрямовується пенсіонеру не пізніше одного місяця з дня надходження коштів (п. 6 Постанови правління Пенсійного фонду України «Про затвердження Порядку сплати благодійної пожертви та виплати її частини пенсіонерові» від 15 лютого 2023 року № 8-1.

За інформацією ПФУ

акція на передплату журналів для бухгалтерів

Скористайтеся гарною нагодою та отримайте знижки на передплату на журнали «Головбух Бюджет» та «Головбух Праця та Зарплата»!

Замовляйте в редакції за номером 0 800 21 12 20

Останні новини

Усі новини

Статті за темою

Усі статті за темою

Страховий стаж: як обчислити і коли враховувати

Дані про страховий стаж потрібні бухгалтеру у низці випадків, наприклад нарахуванні лікарняних, декретних, пенсій та інших соцвиплат. У консультації – про те, як дізнатися про страховий стаж, як він розраховується бухгалтером у тих чи інших ситуаціях.
47293

Довідка про заробітну плату для обчислення пенсії

Довідка про заробітну плату для обчислення пенсії: ➤ бланк 2024 року ➤ коли подавати довідку ➤ хто складає довідку ➤ звідки брати відомості для довідки ➤ які виплати вносити у довідку
69275

Розрахунок пенсії в Україні – 2024

На розмір пенсії впливають зараз страховий стаж, середня зарплата в Україні та фактична зарплата (дохід), який раніше отримував працівник і сплачував з нього соціальний внесок. Також існує й механізм автоматичного перерахунку пенсій (індексації), який враховує інфляцію та зростання середньої зарплати. Розглянемо, як визначається розмір пенсії та вплив на цей розрахунок середньої зарплати.
61708

Прожитковий мінімум на 2023 рік

Прожитковий мінімум протягом 2023 року не змінювався. Одне значення прожиткового мінімуму на весь рік. Який він та як перерахувати без помилок усі пов’язані з ним показники – у цьому огляді.
77598