Статті за темою Бюджетний процес

Бюджетні кошти на Є-дата
Дізнайтеся нюанси та строки оприлюднення інформації про використання бюджетних коштів на веб-порталі Є-data, аби уникнути штрафів і відповідальності за Є-data 2024 року.
99583
Коди бюджетної класифікації доходів
Коди бюджетної класифікації доходів (КБД) важливо знати всім суб’єктам господарювання, включаючи й бюджетні установи, адже всі сплачують податки, збори, інші обов’язкові платежі до державного чи місцевого бюджетів.
39779
Реєстраційна картка для отримання КЕП – бланк та зразок
Реєстраційна картка для юридичної особи для отримання кваліфікованого електронного підпису (КЕП) змінювалися неодноразово. У публікації – актуальна реєстраційна картка для електронних ключів - бланк і зразок її заповнення.
67796
Витрати на освітню субвенцію у 2024 році
Місцеві бюджети з державного бюджету отримують трансферти на спільні цільові програми. Освітня субвенція – це один з таких трансфертів. Про умови її отримання та перелік витрат, на які можна витрачати кошти освітньої субвенції – у цьому огляді
3585
Програмна класифікація видатків: обираємо назву бюджетної програми
У бюджетному процесі застосовують програмно-цільовий метод. Суть його полягає в управлінні коштами місцевого бюджету для досягнення конкретних результатів, цілей, вирішення проблем місцевої громади. При цьому оцінюють ефективність використання коштів місцевого бюджету на кожній стадії бюджетного процесу. Основним елементом цього методу є бюджетна програма.
319
Коди економічної класифікації видатків бюджету: інструкція застосування
Мінфін регулярно оновлює інструкцію зі застосування КЕКВ. Це зумовлює проблеми в установах, адже вони планують видатки у кошторисах за старими КЕКВ, а проводити їх потрібно вже за новими. Актуальні коди економічної класифікації видатків бюджетних установ 2024 року та їх застосування – у цьому огляді.
291551
Методика розрахунку орендної плати: визначаємо розмір, індексуємо, розподіляємо
За оренду державного/комунального майна орендарі сплачують орендну плату установі – орендодавцю/балансоутримувачу. Розмір її за перший місяць/добу/годину визначає договір оренди. Та перед укладенням договору орендодавець/балансоутримувач має визначати її розмір. Як визначити/розрахувати орендну плату розглянемо далі.
28903
Заява про відкриття та закриття рахунків
Відкриття та закриття рахунків актуально на початку та в кінці року, а також в процесі реорганізації бюджетної установи. А після набуття чинності наказу Мінфіну від 18.01.2024 № 23 додатково Казначейство у тримісячний строк переукладатиме з клієнтами договори про здійснення розрахунково-касового обслуговування. Тримайте зразки заяви про відкриття та закриття рахунків.
35508