Статті за темою Професійний розвиток закупівельників

Планування закупівлі електричної енергії в бюджетних установах
Закон про ринок електроенергії закладає правові передумови щодо закупівлі замовниками електричної енергії на конкурентних засадах. Про роботу замовника та планування закупівлі електроенергії – у даному огляді.
38639
ТОП-3 способи визначення та призначення уповноваженої особи
Закон про публічні закупівлі передбачає три способи призначення уповноваженої особи, яка буде відповідальною за організацію та проведення закупівель в установі. Який спосіб обрати та на що при цьому звернути увагу детальніше в публікації.
3464
Переговорна процедура закупівлі: 4 кроки та десяток застережень
Переговорна процедура закупівлі 2020 та її алгоритм простіший, аніж конкурентних процедур. Попри це в ньому чимало місць, де замовник може помилитися — обґрунтування, документи від учасника, кваліфікація, відсутність підстав для відхилення за статтею 17, забезпечення. Усі застереження та поради — у цій статті.
10240
Відповідальний за допорогові закупівлі - хто може бути
Закон про публічні закупівлі обмежує діяльність тендерного комітету як інституту закупівельної сфери з 1 січня 2022 року. Потім повноваження організовувати та проводити процедури закупівлі та спрощеної закупівлі переймає винятково уповноважена особа.
758
Бюджетні зобов'язання - порядок їх реєстрації
Замовники-бюджетники мусять зареєструвати бюджетні зобов’язання в органах Казначейства. Бо інакше не зможуть їх оплатити. Подекуди, перш ніж такі зобов’язання зареєструвати чи провести платежі, казначеї висувають свої вимоги.
1066
Толеранс в договорах про закупівлю
Іноді сторонам договору важко точно визначити кількість чи об›єм поставленого товару. У такій ситуації постачальник просить застосувати в договорі про закупівлю толеранс. Чи не буде це порушенням Закону про закупівлю?
6729