КМУ розширив перелік пріоритетних видатків бюджету

Відповідну постанову «Про внесення змін до Порядку виконання повноважень Державною казначейською службою в особливому режимі в умовах воєнного стану» від 29.03.2022 № 381 (далі — Постанова № 381) уряд ухвалив на засіданні 3 травня.

КМУ розширив перелік пріоритетних видатків бюджету

БЕЗПЛАТНИЙ ДОСТУП ДО ЖУРНАЛУ "Головбух: БЮДЖЕТ"

Постанову розроблено на звернення центральних і місцевих органів державної влади, аби врегулювати здійснення Казначейством та його територіальними органами в особливому режимі в умовах воєнного стану пріоритетних видатків.

Зокрема, документом доповнено перелік видатків другої черги:

  • для забезпечення надання медичної допомоги закладами охорони здоров’я, що потребує закупівлі та монтажу медичного обладнання, систем постачання медичного кисню;
  • для проведення платежів для реалізації проектів і програм, фінансування яких здійснюється за рахунок коштів Європейського Союзу, урядів іноземних держав, іноземних фінансових та донорських установ і міжнародних фінансових організацій, а також належного виконання українською стороною своїх зобов’язань у рамках чинних міжнародних договорів і грантових угод;
  • на відновлювальні роботи й експлуатаційне утримання автомобільних доріг загального користування державного та місцевого значення;
  • на соціальну підтримку громадян в умовах війни, зокрема, виплату одноразової натуральної допомоги «пакунок малюка», оплату послуг з оздоровлення та відпочинку дітей, які потребують особливої уваги та підтримки, а також для надання соціальних послуг.

Окрім того, рішенням уряду врегульовано можливість здійснювати платежі для надання фінансової державної підтримки Фондом розвитку підприємництва (ФРП) суб’єктам підприємництва на компенсацію відсотків за кредитами та винагороди за договорами фінансового лізингу, а також фізичним особам — позичальникам на здешевлення вартості іпотечних кредитів.

За інформацією Урядового порталу


Боротьба триває, і наш обов'язок щодня на максимум працювати в тилу. Підтримувати Україну за будь-яких обставин, бо тільки разом — ми сила. Для вас є підтримка від редакції — до 3-х місяців безплатного доступу до електронних журналів «Головбух: БЮДЖЕТ» та «Головбух: ПРАЦЯ та ЗАРПЛАТА».

Замовляйте доступ онлайн в інтернет-магазині. Якщо потрібно обговорити передплату з особистим менеджером, телефонуйте: 0 800 21 12 20 (дзвінки безплатні). Залишаймося разом. Будьмо на зв’язку щодня.

На FB сторінках та телеграм-каналах даємо акційні пости/повідомлення раз на тиждень протягом травня.

акція на передплату журналів для бухгалтерів

Скористайтеся гарною нагодою та отримайте знижки на передплату на журнали «Головбух Бюджет» та «Головбух Праця та Зарплата»!

Замовляйте в редакції за номером 0 800 21 12 20

Статті за темою

Усі статті за темою

Бюджетні кошти на Є-дата

Дізнайтеся нюанси та строки оприлюднення інформації про використання бюджетних коштів на веб-порталі Є-data, аби уникнути штрафів і відповідальності за Є-data 2024 року.
99676

Коди бюджетної класифікації доходів

Коди бюджетної класифікації доходів (КБД) важливо знати всім суб’єктам господарювання, включаючи й бюджетні установи, адже всі сплачують податки, збори, інші обов’язкові платежі до державного чи місцевого бюджетів.
39859

Реєстраційна картка для отримання КЕП – бланк та зразок

Реєстраційна картка для юридичної особи для отримання кваліфікованого електронного підпису (КЕП) змінювалися неодноразово. У публікації – актуальна реєстраційна картка для електронних ключів - бланк і зразок її заповнення.
67821

Витрати на освітню субвенцію у 2024 році

Місцеві бюджети з державного бюджету отримують трансферти на спільні цільові програми. Освітня субвенція – це один з таких трансфертів. Про умови її отримання та перелік витрат, на які можна витрачати кошти освітньої субвенції – у цьому огляді
3628

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді