Які кошти може використати Мінмолодьспорту, щоб відновити спортивні споруди, які постраждали внаслідок бойових дій

Мінмолодьспорту може використовувати кошти з рахунку, який відкрило в НБУ для надходження коштів у національній та іноземній валюті від фізичних та юридичних осіб, резидентів і нерезидентів у вигляді благодійної пожертви, гуманітарної допомоги, ґрантів і дарунків (Порядок використання коштів з рахунка для задоволення потреб фізичної культури і спорту, затверджений постановою КМУ від 07.06.2022 № 655; далі — Порядок № 655).

Які кошти може використати Мінмолодьспорту, щоб відновити спортивні споруди, які постраждали внаслідок бойових дій

◀️ НОВАЦІЇ В КАЗНАЧЕЙСЬКОМУ ОБСЛУГОВУВАННІ ▶️

Кошти з цього рахунку, можна використовувати на:

  • відновлення спортивних споруд, закладів, установ, організацій сфери фізичної культури і спорту (далі — об’єкти відновлення), що постраждали внаслідок бойових дій, зокрема виконання будівельно-ремонтних робіт, технічне забезпечення, придбання спортивного обладнання та інвентарю, придбання обладнання, інвентарю та транспортних засобів, необхідних для забезпечення належного функціонування об’єкта відновлення;
  • розвиток державних і комунальних закладів фізичної культури, державних установ сфери управління Мінмолодьспорту, організацій фізкультурно-спортивної спрямованості (далі — об’єкти розвитку), зокрема будівництво нових, реконструкцію та капітальний ремонт існуючих, придбання спортивного обладнання та інвентарю, придбання обладнання, інвентарю та транспортних засобів, необхідних для забезпечення належного функціонування об’єкта розвитку.

Із пункту 4 Порядку № 655

Отримані кошти спрямовують у такій пріоритетності:

  • об’єкти відновлення державної та комунальної власності, що постраждали внаслідок бойових дій;
  • об’єкти відновлення приватної власності, що постраждали внаслідок бойових дій;
  • об’єкти розвитку державної та комунальної власності;
  • об’єкти розвитку приватної власності.

Одержувачами коштів за напрямами їх використання є військові адміністрації, виконавчі органи сільських, селищних, міських, районних у містах рад, об’єкти відновлення та розвитку державної форми власності.


Для багатьох 24 лютого досі завмерло на календарі, та час невпинний і за вікном вже червень. Знайте, що редакції та експерти поруч, і ми будемо робити все від нас залежне, щоб підтримати вас особисто та економіку України в цілому. Тому надаємо вам знижку в 40% для передплати фахового видання «Головбух: БЮДЖЕТ» та «Головбух: ПРАЦЯ та ЗАРПЛАТА» на рік. Замовляйте доступ онлайн в інтернет-магазині. Якщо потрібно обговорити передплату з вашим менеджером, телефонуйте: 0 800 21 12 20 (дзвінки безплатні). Миру нам. І хай буде літо!

акція на передплату журналів для бухгалтерів

Скористайтеся гарною нагодою та отримайте знижки на передплату на журнали «Головбух Бюджет» та «Головбух Праця та Зарплата»!

Замовляйте в редакції за номером 0 800 21 12 20

Статті за темою

Усі статті за темою

Бюджетні кошти на Є-дата

Дізнайтеся нюанси та строки оприлюднення інформації про використання бюджетних коштів на веб-порталі Є-data, аби уникнути штрафів і відповідальності за Є-data 2024 року.
99715

Коди бюджетної класифікації доходів

Коди бюджетної класифікації доходів (КБД) важливо знати всім суб’єктам господарювання, включаючи й бюджетні установи, адже всі сплачують податки, збори, інші обов’язкові платежі до державного чи місцевого бюджетів.
39899

Реєстраційна картка для отримання КЕП – бланк та зразок

Реєстраційна картка для юридичної особи для отримання кваліфікованого електронного підпису (КЕП) змінювалися неодноразово. У публікації – актуальна реєстраційна картка для електронних ключів - бланк і зразок її заповнення.
67837

Витрати на освітню субвенцію у 2024 році

Місцеві бюджети з державного бюджету отримують трансферти на спільні цільові програми. Освітня субвенція – це один з таких трансфертів. Про умови її отримання та перелік витрат, на які можна витрачати кошти освітньої субвенції – у цьому огляді
3636

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді