Кримінальна відповідальність за перешкоджання перевіркам: новий законопроєкт

Парламент оприлюднив законопроєкт, який передбачає кримінальну відповідальність за перешкоджання перевіркам органам державного фінансового контролю.

Кримінальна відповідальність за перешкоджання перевіркам: новий законопроєкт

Доплати, надбавки, премії під час війни: більше прав, менше гарантій

ВРУ 19.07.2022 зареєструвала законопроєкт «Про внесення змін до Кримінального кодексу України щодо відповідальності за перешкоджання діяльності органу державного фінансового контролю» № 7569, який встановлює відповідальність за перешкоджання роботи органу державного фінконтролю.

Законопроєктом пропонують розділ XV Кримінального кодексу України доповнити статтею 351-3 «Перешкоджання діяльності органу державного фінансового контролю».

Стаття передбачає: якщо службова особа не виконує законних вимог органу державного фінансового контролю, його посадових осіб, створює перешкоди в їх роботі, надає їм завідомо неправдиву інформацію, то її каратимуть:

  • штрафом від 100 до 1000 НМДГ
  • або арештом строком до 6 місяців,
  • або обмеженням волі строком до 3 років.

Якщо закон ухвалять, він набере чинності з дня, наступного за днем його опублікування.

За інформацією ВРУ


Наші спільний опір, щоденна боротьба наших хлопців та дівчат на передовій і наша надважка робота в тилу приносить свої результати. Ворог знесилений, а ми втримуємо економіку України на гідному рівні, навіть у такі скрутні часи. Тому надаємо вам знижку в 40% для передплати фахових видань «Головбух: БЮДЖЕТ» та «Головбух: ПРАЦЯ та ЗАРПЛАТА» на рік. Замовляйте доступ онлайн в інтернет-магазині. Якщо потрібно обговорити передплату з вашим менеджером, телефонуйте: 0 800 21 12 20 (дзвінки безплатні). Миру нам. Тримаймо рівень!

акція на передплату журналів для бухгалтерів

Скористайтеся гарною нагодою та отримайте знижки на передплату на журнали «Головбух Бюджет» та «Головбух Праця та Зарплата»!

Замовляйте в редакції за номером 0 800 21 12 20

Статті за темою

Усі статті за темою

Що робити, коли ревізори вважають незаконною передплату бухгалтерського видання

Отримайте поради від колишнього ревізора: ☑️ Як проаналізувати претензії? ☑️ Які аргументи підготувати? ☑️ Як надати письмове пояснення? 📝 Скачайте зразок пояснення ревізорам.
4738

Анкета про виконання головним бухгалтером бюджетником своїх повноважень – зразок заповнення

⚡️Триває оцінювання діяльності головних бухгалтерів. Публікуємо зразок анкети про виконання головним бухгалтером бюджетної установи своїх повноважень. Перевірте, чи коректно заповнили анкету у 2024 році, адже ще є час на виправлення.
84232

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді