Кого перевірятиме Держпраці під час війни

Держпраці нагадала про підстави для проведення заходів контролю з питань законодавства про працю під час воєнного стану.

Кого перевірятиме Держпраці під час війни

⚡ Податковий розрахунок з ПДФО та ЄСВ за ІІ квартал 2022 ⚡

Із 19.07.2022 Держпраці відновила позапланові заходи державного нагляду (контролю) у період дії воєнного стану, які проводять:

  • за зверненням фізособи про порушення, що спричинило шкоду її правам, законним інтересам, життю чи здоров’ю, навколишньому природному середовищу або безпеці держави. До звернення фізособа має долучити документи чи їх копії, що підтверджують порушення (за наявності);
  • за дорученням Прем’єр-міністра України про перевірку суб’єктів господарювання у відповідній сфері у зв’язку з виявленими системними порушеннями та/або настанням події, що має значний негативний вплив на права, законні інтереси, життя та здоров’я людини, захист навколишнього природного середовища та забезпечення безпеки держави;
  • у разі аварії, смерті потерпілого внаслідок нещасного випадку або професійного захворювання, яке було пов’язане з діяльністю суб’єкта господарювання;
  • за зверненням посадових осіб органів місцевого самоврядування про порушення суб’єктом господарювання вимог законодавства;
  • за зверненням Київської міської військової адміністрації або обласної військової адміністрації;
  • якщо суб’єкт господарювання не виконав приписів про усунення порушень вимог законодавства, що їх видали після 01.05.2022.

За інформацією Управління Держпраці у Житомирській області


Сильна підтримка — сильна Україна! Це звичайно про нас із вами. Ми опинилися в невідомому досі для нас становищі. Тому щоб ви та ваша компанія залишалася у робочій колії, пропонуємо підтримку. Ми вже підготували для вас знижку у 2500 грн на передплату тижневика «Головбух: БЮДЖЕТ» на рік.

Обговоріть передплату з вашим менеджером: 0 800 21 12 20 (дзвінки безплатні). Миру нам.

акція на передплату журналів для бухгалтерів

Скористайтеся гарною нагодою та отримайте знижки на передплату на журнали «Головбух Бюджет» та «Головбух Праця та Зарплата»!

Замовляйте в редакції за номером 0 800 21 12 20

Статті за темою

Усі статті за темою

Що робити, коли ревізори вважають незаконною передплату бухгалтерського видання

Отримайте поради від колишнього ревізора: ☑️ Як проаналізувати претензії? ☑️ Які аргументи підготувати? ☑️ Як надати письмове пояснення? 📝 Скачайте зразок пояснення ревізорам.
4736

Анкета про виконання головним бухгалтером бюджетником своїх повноважень – зразок заповнення

⚡️Триває оцінювання діяльності головних бухгалтерів. Публікуємо зразок анкети про виконання головним бухгалтером бюджетної установи своїх повноважень. Перевірте, чи коректно заповнили анкету у 2024 році, адже ще є час на виправлення.
84211

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді