Станом на 1 вересня місцеві бюджети отримали 9,3 млрд грн із держбюджету: Мінфін

Кабмін забезпечив перерахування міжбюджетних трансфертів місцевим бюджетам в обсязі 92,7 млрд грн, що становить 83% від передбачених розписом асигнувань.

transfert06_09-min.png

Платні послуги. Самотест для бюджетних установ ⏩

Зокрема:

  • базову дотацію перераховано в сумі 10,9 млрд грн, або 100% до розпису асигнувань;
  • освітню субвенцію перераховано в сумі 67,3 млрд грн, або 100% до розпису.

У серпні 2022 року місцеві бюджети отримали 6,2 млрд грн трансфертів.

Також у розпорядженні органів місцевого самоврядування щомісячно залишається реверсна дотація, яку не перераховують до державного бюджету в умовах воєнного часу, в обсязі 899 млн гривень.

Залишки коштів на рахунках за загальним і спеціальним фондами за січень — серпень 2022 року збільшились на 76,4 млрд грн і станом на 01.09.2022 становлять 132,8 млрд грн.

Мінфін зазначив, що залишки коштів збільшилися у всіх регіонах України.

За матеріалами Мінфіну

акція на передплату журналів для бухгалтерів

Скористайтеся гарною нагодою та отримайте знижки на передплату на журнали «Головбух Бюджет» та «Головбух Праця та Зарплата»!

Замовляйте в редакції за номером 0 800 21 12 20

Статті за темою

Усі статті за темою

Бюджетні кошти на Є-дата

Дізнайтеся нюанси та строки оприлюднення інформації про використання бюджетних коштів на веб-порталі Є-data, аби уникнути штрафів і відповідальності за Є-data 2024 року.
99714

Коди бюджетної класифікації доходів

Коди бюджетної класифікації доходів (КБД) важливо знати всім суб’єктам господарювання, включаючи й бюджетні установи, адже всі сплачують податки, збори, інші обов’язкові платежі до державного чи місцевого бюджетів.
39898

Реєстраційна картка для отримання КЕП – бланк та зразок

Реєстраційна картка для юридичної особи для отримання кваліфікованого електронного підпису (КЕП) змінювалися неодноразово. У публікації – актуальна реєстраційна картка для електронних ключів - бланк і зразок її заповнення.
67836

Витрати на освітню субвенцію у 2024 році

Місцеві бюджети з державного бюджету отримують трансферти на спільні цільові програми. Освітня субвенція – це один з таких трансфертів. Про умови її отримання та перелік витрат, на які можна витрачати кошти освітньої субвенції – у цьому огляді
3636

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді