У 2023 році на субсидії витратять близько 38 млрд грн

Законопроєкт про Держбюджет-2023 передбачає виділити на субсидії 37,9 млрд грн.

buhuchet_023.jpg

Подайте заяву про відсутність можливості виконувати податкові обов’язки

Законопроєкт «Про Державний бюджет України на 2023 рік» № 8000 передбачає виділити 37 870,2 млн грн на пільги та житлові субсидії, оплату житлово-комунальних послуг, придбання твердого та рідкого пічного побутового палива і скрапленого газу для населення. Це частина загальної соціальної програми з підтримки малозабезпечених сімей, на фінансування якої виділили 72 907,5 млн грн.

Окрема програма передбачає 66 637,9 млн грн на соціальний захист громадян, які потрапили у складні життєві обставини. Зокрема, на допомогу з житлом внутрішньо переміщеним особам виділять 57 647,3 млн грн.

Загалом на пенсії, субсидії, допомогу малозабезпеченим родинам, виплати внутрішньо переміщеним особам, витрати на медицину та освіту держава планує витратити понад 800 млрд грн, це 35% усіх видатків Держбюджету.

За інформацією ВРУ

акція на передплату журналів для бухгалтерів

Скористайтеся гарною нагодою та отримайте знижки на передплату на журнали «Головбух Бюджет» та «Головбух Праця та Зарплата»!

Замовляйте в редакції за номером 0 800 21 12 20

Статті за темою

Усі статті за темою

Бюджетні кошти на Є-дата

Дізнайтеся нюанси та строки оприлюднення інформації про використання бюджетних коштів на веб-порталі Є-data, аби уникнути штрафів і відповідальності за Є-data 2024 року.
99659

Коди бюджетної класифікації доходів

Коди бюджетної класифікації доходів (КБД) важливо знати всім суб’єктам господарювання, включаючи й бюджетні установи, адже всі сплачують податки, збори, інші обов’язкові платежі до державного чи місцевого бюджетів.
39840

Реєстраційна картка для отримання КЕП – бланк та зразок

Реєстраційна картка для юридичної особи для отримання кваліфікованого електронного підпису (КЕП) змінювалися неодноразово. У публікації – актуальна реєстраційна картка для електронних ключів - бланк і зразок її заповнення.
67813

Витрати на освітню субвенцію у 2024 році

Місцеві бюджети з державного бюджету отримують трансферти на спільні цільові програми. Освітня субвенція – це один з таких трансфертів. Про умови її отримання та перелік витрат, на які можна витрачати кошти освітньої субвенції – у цьому огляді
3611

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді