Новий закон скасовує обмеження на сумісництво для працівників держсектору

З 25 листопада втратили чинність Постанови Кабінету міністрів, які обмежували роботу за сумісництвом для працівників державних підприємств, установ та організацій.

сумісництво в держсекторі

Норми тривалості робочого часу на 2023 рік

Постанова Кабміну від 22.11.2022 № 1306 визнала такими, що втратили чинність інші постанови Уряду щодо роботи за сумісництвом у державному секторі.

Які постанови або їх розділи втратили чинність

  1. Постанова КМУ «Про роботу за сумісництвом працівників державних підприємств, установ і організацій» від 03.04.1993 № 245;
  2. Пункт 6 постанови КМУ і НБУ «Про заходи щодо залучення додаткових надходжень до бюджету та підвищення ефективності витрачання бюджетних коштів для забезпечення фінансування соціальних виплат населенню» від 31.08.1996 № 1033;
  3. Постанова КМУ «Про роботу за сумісництвом працівників державних підприємств, установ і організацій, які переміщуються з районів проведення антитерористичної операції» від 04.03.2015 № 81.

Що змінилося для сумісників на державних підприємствах, установах та організаціях

Тепер немає обмежень щодо тривалості робочого часу на роботі за сумісництвом. Раніше тривалість роботи за сумісництвом не могла бути більше 4 годин на день і повного робочого дня у вихідний день. Загальна тривалість роботи за сумісництвом упродовж місяця не могла перевищувати половини місячної норми робочого часу.

Водночас для окремих категорій працівників держсектора діють обмеження, установлені Законом України «Про запобігання корупції».

Нагадаємо про мінімальну базу ЄСВ та правила доплати до мінімальної зарплати. Для сумісників та осіб з інвалідністю мінімальна база ЄСВ не застосовується, але доплата до мінімалки може бути.

За інформацією Верховної Ради

акція на передплату журналів для бухгалтерів

Скористайтеся гарною нагодою та отримайте знижки на передплату на журнали «Головбух Бюджет» та «Головбух Праця та Зарплата»!

Замовляйте в редакції за номером 0 800 21 12 20

Статті за темою

Усі статті за темою

Е-лікарняний за сумісництвом 2024 на прикладах

Робота за сумісництвом – працівник має виконувати таку роботу у вільний від основної роботи час. Як обчислити е-лікарняні суміснику з урахуванням змін, які сталися з 01 січня 2024 року, – у даній консультації.
68803

Доплата до мінімальної заробітної плати 2024

Зарплата вийшла менша від мінімалки – у більшості випадків необхідно її «дотягувати» шляхом доплати до мінімальної заробітної плати. Однак не все так просто, адже є надурочні, нічні, різні доплати і надбавки, лікарняні та відпускні. Як з цим розібратися – у консультації.
91216

Сумісники у Розрахунку з ПДФО та ЄСВ

Уклали трудовий договір із сумісником: за якими правилами відобразити в Додатках Д5 та Д1, коли донараховувати ЄСВ до мінімальної бази, як показати нараховані доходи в Додатку Д4/4ДФ до Розрахунку
53668

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді