З 1 квітня змінюється структура транспортних файлів платіжної інструкції та виписок з рахунків

Автор
консультант з обліку та оподаткування, Київ
Публікуємо для завантаження нові структури транспортних файлів.

нова структура транспортних файлів

Калькулятор штрафів

Як повідомляли раніше, з 01.04.2023 у платіжній інфраструктурі України НБУ запроваджує систему електронних платежів нового покоління СЕП-4 на базі міжнародного стандарту ISO 20022.

Казначейство приймало з 21.02.2023 платіжні інструкції через СДО «Клієнт казначейства — Казначейство» та ПЗ Payments (фіндокументи), при цьому структура транспортного файлу платіжної інструкції не змінилась у порівнянні з платіжним дорученням. 

Форма платіжної інструкції, яка затверджена наказом Мінфіну від 13.12.2022 № 430, передбачає додаткові реквізити порівняно з платіжним дорученням. У зв’язку з цим з 01.04.2023 зміниться:

  • структура транспортного файлу Платіжних інструкцій розпорядників коштів;
  • структура транспортного файлу виписки:
    • з рахунку, відкритого на ім’я клієнта;
    • з доходних рахунків;
    • ДПС.

 

акція на передплату журналів для бухгалтерів

Скористайтеся гарною нагодою та отримайте знижки на передплату на журнали «Головбух Бюджет» та «Головбух Праця та Зарплата»!

Замовляйте в редакції за номером 0 800 21 12 20

Статті за темою

Усі статті за темою

Відрядження на службовому автомобілі – наказ

Під час відрядження працівника нерідко постає транспортне питання. Один із варіантів його вирішення – використати службовий автомобіль. Яким має бути наказ про відрядження у такому випадку?
29751

Форма 1-ОПП: нюанси заповнення

Щоб зареєструватись у відповідному органі ДПС як платники податку, бюджетні установи зобов’язані подати контролюючому органу заяву – форма 1-ОПП. Розглянемо, що це за форма, коли її слід подавати і як заповнювати.
59443

Довідка про доходи: бланк, зразок

Довідка про доходи має відповідати даним бухобліку. Відповідальність за достовірність даних у довідці про заробітну плату несе головбух і керівник установи. Тож, експерт надає чинний бланк та зразок заповнення для отримання візи, оформлення субсидії, нарахування пенсії, виплат соцстрахування, отримання податкової знижки.
233990

Акт приймання-передачі транспортного засобу

Коли установа безоплатно отримує чи передає авто, здає його в оренду, відправляє або забирає з ремонту тощо, вона складає акт приймання-передачі транспортного засобу. Форми актів різняться залежно від мети передачі транспортного засобу. Розглянемо, у яких випадках і за якою формою складати ці акти.
50255

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді