Статті за темою Первинні документи

Відрядження на службовому автомобілі – наказ
Під час відрядження працівника нерідко постає транспортне питання. Один із варіантів його вирішення – використати службовий автомобіль. Яким має бути наказ про відрядження у такому випадку?
29725
Форма 1-ОПП: нюанси заповнення
Щоб зареєструватись у відповідному органі ДПС як платники податку, бюджетні установи зобов’язані подати контролюючому органу заяву – форма 1-ОПП. Розглянемо, що це за форма, коли її слід подавати і як заповнювати.
59434
Довідка про доходи: бланк, зразок
Довідка про доходи має відповідати даним бухобліку. Відповідальність за достовірність даних у довідці про заробітну плату несе головбух і керівник установи. Тож, експерт надає чинний бланк та зразок заповнення для отримання візи, оформлення субсидії, нарахування пенсії, виплат соцстрахування, отримання податкової знижки.
233921
Акт приймання-передачі транспортного засобу
Коли установа безоплатно отримує чи передає авто, здає його в оренду, відправляє або забирає з ремонту тощо, вона складає акт приймання-передачі транспортного засобу. Форми актів різняться залежно від мети передачі транспортного засобу. Розглянемо, у яких випадках і за якою формою складати ці акти.
50232
Зарплатні відомості – ЗРАЗКИ та бланки
У консультації – про оформлення зарплатних документів, зразки зарплатних відомостей, а також про відповідальність фінансову, адміністративну, дисциплінарну, кримінальну при нарахуванні зарплати.
47355
Колективний договір – відповіді на 12 актуальних запитань
Коли доцільно укладати колективний договір? На що звертають увагу ревізори, коли перевіряють його? Яких помилок найчастіше припускаються установи, коли укладають колективні договори? На ці та інші гострі запитання отримаєте відповіді у статті.
24704
Бухгалтерська довідка – ЗРАЗОК
Для яких саме господарських операцій складається бухгалтерська довідка? Яку інформацію у ній вказувати? Відповімо на запитання й наведемо зразки заповнення для різних робочих ситуацій.
43044