Як погоджувати закупівлю з Мінцифри

Автор
консультант з обліку та оподаткування, Київ
Мінцифри затвердило нову Методику визначення належності бюджетних програм, завдань, проектів, робіт до сфери інформатизації.

погодити закупівлю з Мінцифри

Калькулятор середньооблікової чисельності штатних працівників

Методика визначає єдиний підхід до визначення належності до сфери інформатизації бюджетних програм, завдань, проектів, робіт з інформатизації замовників завдань, проектів, робіт з інформатизації Національної програми інформатизації (далі – Замовники).

Її розроблено відповідно до Закону України «Про Національну програму інформатизації» від 01.12.2022 № 2807-IX, який набрав чинності 01.03.2023. 

Замовники погоджують завдання, проекти, роботи з інформатизації Національної програми інформатизації, які виконуються в межах бюджетних програм, що належать до сфери інформатизації та/або містять заходи інформатизації, та/або договори на їх виконання.

Як і раніше, бюджетна програма Замовника, у т. ч. соціально-економічного розвитку, його окреме завдання, проект, роботи належать до сфери інформатизації, якщо в її межах виконуються завдання, проекти, закупівля товарів, робіт та послуг у сфері інформатизації.

Не змінився Перелік кодів Національного класифікатора України ДК 021:2015 «Єдиний закупівельний словник», що визначають належність бюджетних програм, завдань, проектів, робіт до сфери інформатизації Національної програми інформатизації.

Накази Мінцифри від 29.03.2023 № 34, який затвердив Методику, та від 22.04.2023 № 49 не набрали чинності.

акція на передплату журналів для бухгалтерів

Скористайтеся гарною нагодою та отримайте знижки на передплату на журнали «Головбух Бюджет» та «Головбух Праця та Зарплата»!

Замовляйте в редакції за номером 0 800 21 12 20

Статті за темою

Усі статті за темою

Планування закупівлі електричної енергії в бюджетних установах

Закон про ринок електроенергії закладає правові передумови щодо закупівлі замовниками електричної енергії на конкурентних засадах. Про роботу замовника та планування закупівлі електроенергії – у даному огляді.
38637

Чи можливі централізовані закупівлі за рішенням територіальної громади

Придбання територіальними громадами різноманітних товарів, робіт і послуг потребує дотримання встановлених державою правових та економічних норм. Експерт допоможе в них розібратися.
2220

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді