Затверджені умови для надання субвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах

Автор
консультант з обліку та оподаткування, Київ
Уряд постановою від 28.04.2023 № 419 затвердив Порядок та умови надання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на облаштування безпечних умов у закладах загальної середньої освіти.

субвенція на укриття у школах

◀️ НОВАЦІЇ В КАЗНАЧЕЙСЬКОМУ ОБСЛУГОВУВАННІ ▶️

Субвенцію спрямують виключно на реалізацію проектів, пов’язаних із будівництвом, реконструкцією, реставрацією та капітальним ремонтом захисних споруд цивільного захисту у закладах загальної середньої освіти, зокрема виготовлення проектної (проектно-кошторисної) документації у разі її відсутності.

Умови для отримання субвенції:

  • загальна чисельність учнів опорних закладів освіти (без урахування їх чисельності у філіях) становить не менше 200 осіб, а інших закладів загальної середньої освіти – не менше 350 осіб;
  • співфінансування з місцевих бюджетів;
  • заклад освіти, в якому планується будівництво, реконструкція, реставрація або капітальний ремонт захисних споруд цивільного захисту, не має захисних споруд цивільного захисту чи найпростіших укриттів або має такі споруди, які потребують капітального ремонту;
  • завершення реалізації проекту до кінця поточного року.

Співфінансування з місцевих бюджетів складає не менше:

  • 30% – для обласних бюджетів та бюджетів міських територіальних громад з індексом податкоспроможності більше 1,1;
  • 20% – для бюджетів сільських та селищних територіальних громад з індексом податкоспроможності більше 1,1;
  • 10% – для бюджетів місцевого самоврядування з індексом податкоспроможності 1,1; 
  • 5% – для бюджетів місцевого самоврядування, з яких здійснюється фінансування закладів, що розташовані в селах (селищах), які мають статус гірських населених пунктів.

Постанова КМУ від 28.04.2023 № 419 не набрала чинності.

акція на передплату журналів для бухгалтерів

Скористайтеся гарною нагодою та отримайте знижки на передплату на журнали «Головбух Бюджет» та «Головбух Праця та Зарплата»!

Замовляйте в редакції за номером 0 800 21 12 20

Статті за темою

Усі статті за темою

Витрати на освітню субвенцію у 2024 році

Місцеві бюджети з державного бюджету отримують трансферти на спільні цільові програми. Освітня субвенція – це один з таких трансфертів. Про умови її отримання та перелік витрат, на які можна витрачати кошти освітньої субвенції – у цьому огляді
3685

Субвенція місцевим бюджетам

Субвенція – це виплата із державного бюджету місцевим бюджетам, яку надають лише на конкретні цілі. На що вона виділяється щороку – у цьому огляді.
49922

Інформаційна довідка щодо розрахунку обсягів освітньої субвенції

Освітня субвенція з державного бюджету покликана ОМС утримувати школи, професійно-технічні училища коледжі, які мають фінансуватися за рахунок місцевих бюджетів. Механізм її розподілу базується на складній формулі й МОН в інформаційній довідці показало ті цифри, які впливали на розподіл освітньої субвенції у 2021 році. Призначення, наповнення та приклад такої довідки – у цьому огляді.
7335

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді