Академічна відпустка у закладах професійної (професійно-технічної) освіти

Автор
консультант з обліку та оподаткування, Київ
Учнів, яким надано академічну відпустку, не відраховують із закладу професійної (професійно-технічної) освіти.

академічна відпустка

Калькулятор днів щорічної відпустки

МОН затвердив наказом від 05.04.2023 № 394 Положення про переривання навчання здобувачами професійної (професійної-технічної) освіти та надання їм академічної відпустки в умовах воєнного стану, надзвичайної ситуації або надзвичайного стану (особливий період).

Положення поширюється на заклади професійної (професійно-технічної) освіти незалежно від форм власності та підпорядкування, крім закладів професійної (професійно-технічної) освіти зі специфічними умовами навчання

Учням цих закладів надають академічну відпустку у зв’язку з:

  • сімейними обставинами;
  • перебуванням за кордоном;
  • перебуванням на територіях, де ведуться (велися) бойові дії або тимчасово окуповані.

Її оформлюють відповідним наказом керівника закладу професійної (професійно-технічної) освіти із зазначенням підстави надання академічної відпустки та її строків.

Учнів, яким надано академічну відпустку, не відраховують із закладу професійної (професійно-технічної) освіти. Однак, якщо вони не подали протягом 14 календарних днів до завершення строку академічної відпустки заяву про поновлення на навчання або продовження строку академічної відпустки — їх відраховують із закладу професійної (професійно-технічної) освіти.

Поновлюють на навчання за наказом керівника закладу професійної (професійно-технічної) освіти на підставі заяви учня (його батьків та/або законних представників) в межах ліцензованого обсягу. Перевищення ліцензованого обсягу можливе за погодженням із місцевими органами управління освітою та дозволом МОН.

Положення 19.06.2023 набрало чинності.

акція на передплату журналів для бухгалтерів

Скористайтеся гарною нагодою та отримайте знижки на передплату на журнали «Головбух Бюджет» та «Головбух Праця та Зарплата»!

Замовляйте в редакції за номером 0 800 21 12 20

Статті за темою

Усі статті за темою

Розрахунок відпускних на прикладах 2024

Тримайте алгоритм нарахування відпускних для виплати працівникові. Розглянемо, що потрібно врахувати бухгалтеру, аби провести розрахунок відпускних у 2024 році з урахуванням останніх змін у правилах розрахунку середньої зарплати та обставин воєнного стану.
99495

Відпустка без збереження заробітної плати

Бувають обставини, коли відпустка без збереження заробітної плати – інколи єдиний вихід для працівника та роботодавця. Розглянемо, кому надається відпустка без збереження заробітної плати під час воєнного стану та якої тривалості.
85412

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді