Лікарняні сумісникам — законопроєкт опрацьовують

Автор
консультант з обліку та оподаткування, Київ
Передбачається, що допомога застрахованим особам буде надаватися як за основним місцем роботи, так і за місцем роботи за сумісництвом.

лікарняні сумісникам законопроєкт

Калькулятор стажу

Нагадаємо, Федерація профспілок України звернулася до Мінсоцполітики з метою врегулювання питання щодо наданням допомоги по тимчасовій непрацездатності, по вагітності та пологах застрахованим особам — сумісникам (зовнішнім та внутрішнім).

З метою вирішення зазначеного питання Мінсоцполітики спільно з Пенсійним фондом опрацьовано законопроєкт «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо загальнообов’язкового державного соціального страхування». Ним передбачено, що допомога по тимчасовій непрацездатності (включаючи догляд за хворою дитиною), допомога по вагітності та пологах застрахованим особам надається як за основним місцем роботи, так і за місцем роботи за сумісництвом. Про це писали у новині «Повернути лікарняні сумісникам – ПФУ розробив законопроєкт».

Федерація профспілок України повідомляє, що зазначений законопроект опрацьовується державними органами, після чого буде внесений на розгляд Кабінету Міністрів України.

За інформацією Управління соціального страхування і пенсійного забезпечення ФПУ

акція на передплату журналів для бухгалтерів

Скористайтеся гарною нагодою та отримайте знижки на передплату на журнали «Головбух Бюджет» та «Головбух Праця та Зарплата»!

Замовляйте в редакції за номером 0 800 21 12 20

Статті за темою

Усі статті за темою

Е-лікарняний за сумісництвом 2024 на прикладах

Робота за сумісництвом – працівник має виконувати таку роботу у вільний від основної роботи час. Як обчислити е-лікарняні суміснику з урахуванням змін, які сталися з 01 січня 2024 року, – у даній консультації.
68927

Страховий стаж: як обчислити і коли враховувати

Дані про страховий стаж потрібні бухгалтеру у низці випадків, наприклад нарахуванні лікарняних, декретних, пенсій та інших соцвиплат. У консультації – про те, як дізнатися про страховий стаж, як він розраховується бухгалтером у тих чи інших ситуаціях.
47266

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді