Держслужбовців, прокурорів та офіцерів ВСУ зобов'яжуть знати англійську мову – закон від Президента

Голова держави подав до Верховної Ради законопроект про застосування англійської мови в Україні та її обовязкове вивчення кандидатами на посади держслужбовців.
держслужбовці англійська мова

Калькулятор середньооблікової чисельності штатних працівників

В Верховній Раді 28 червня зареєстровано законопроєкт 9432, який подано Президентом України Володимиром Зеленським.

Голова держави пропонує офіційно закріпити статус англійської мови як однієї з мов міжнародного спілкування в Україні, визначити категорії посад, кандидати на зайняття яких зобовʼязані володіти англійською мовою, унормувати особливості застосування англійської мови в роботі органів державної влади.

Що передбачено законопроєктом про англійську мову в Україні

Встановлюються  вимоги щодо обовʼязкового володіння англійською мовою для претендентів на зайняття посад:

  • державної служби категорії «А»;
  • державної служби категорій «Б» і «В», перелік яких встановлюється КМУ;
  • голів місцевих державних адміністрацій, їх перших заступників та заступників;
  • військовослужбовців офіцерського складу, які проходять військову службу за контрактом, перелік яких встановлюється КМУ;
  • поліцейських середнього та вищого складу Національної поліції, посадначальницького складу інших правоохоронних органів, посад начальницького складу служби цивільного захисту, перелік яких встановлюється КМУ;
  • прокурорів;
  • у податкових та митних органах, перелік яких встановлюється КМУ;
  • керівників субʼєктів господарювання державного сектору економіки, перелік яких встановлюється КМУ.

Порядок проведення іспиту на визначення рівня володіння англійською мовою, а також перелік документів, що засвідчують рівень володіння англійською мовою, у тому числі сертифікатів міжнародного зразка, встановлюються КМУ.

Фінансування вивчення громадянами України англійської мови здійснюється за рахунок коштів державного, місцевих бюджетів та інших джерел, не заборонених законодавством.

акція на передплату журналів для бухгалтерів

Скористайтеся гарною нагодою та отримайте знижки на передплату на журнали «Головбух Бюджет» та «Головбух Праця та Зарплата»!

Замовляйте в редакції за номером 0 800 21 12 20

Статті за темою

Усі статті за темою

Додаткова відпустка посадовій особі ОМС за стаж державної служби

Посадовець органів місцевого самоврядування (ОМС) має можливість щорічної додаткової відпустки за вислугу років. Однак є посадовці ОМС, які мають ще й досвід державної служби. Чи зараховується стаж державної служби у вислугу років такого посадовця? Дізнаємося про це й тривалість таких відпусток.
12381

Додаткова відпустка державним службовцям: що врахувати

Додаткова відпустка державним службовцям надається після досягнення п’ятирічного стажу на держслужбі. На який строк надається додаткова відпустка держслужбовцям, коли і як її компенсувати та чим доведеться поплатитися за затримку розрахунку?
47129

Державна служба в умовах воєнного стану: соцпакет, обмеження та заохочення

Державна служба: ► закон про держслужбу ► мотиви зайняття посади державної служби ► зарплата та надбавки держслужбовцям ► соціальні гарантії держслужбовцям ► держслужба в умовах воєнного стану.
47096

Державна служба в Україні

Державна служба в Україні ► класифікація посад ► конкурс на зайняття посад ► строкове призначення ► переведення ► зміна істотних умов служби ► припинення державної служби
9105

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді