Змінилися правила отримання статусу УБД

Внесено зміни до порядку надання та позбавлення статусу учасника бойових дій осіб, які брали участь в АТО.

Зміни в порядку отримання статусу УБД

Шпаргалка бухгалтера на 2023 рік

18 липня 2023 року Кабінет Міністрів України прийняв проєкт постанови «Про внесення зміни до пункту 4 Порядку надання та позбавлення статусу учасника бойових дій осіб, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України і брали безпосередню участь в антитерористичній операції, забезпеченні її проведення чи у здійсненні заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії російської федерації в Донецькій та Луганській областях, забезпеченні їх здійснення, у заходах, необхідних для забезпечення оборони України, захисту безпеки населення та інтересів держави у зв’язку з військовою агресією російської федерації проти України».

Документ розроблено у зв’язку із необхідністю врегулювання питання надання статусу учасника бойових дій особам рядового і начальницького складу служби цивільного захисту, які брали участь у заходах, необхідних для забезпечення оборони України, захисту безпеки населення та інтересів держави у зв’язку з військовою агресією рф. Прийняття проєкту постанови забезпечить реалізацію гарантованого законом права для цих осіб на отримання статусу учасника бойових дій. 

Також доповнено перелік документів, що можуть бути підтвердженням участі осіб рядового та начальницького складу служби цивільного захисту в заходах, необхідних для забезпечення оборони України, захисту безпеки населення й інтересів держави у звʼязку з військовою агресією рф проти України, книгами служби та наказами про залучення до таких заходів.

Нагадаємо, нещодавно Уряд врегулював надання статусу учасника бойових дій добровольцям – цивільним особам, які брали безпосередню участь у захисті України.

Джерело: Урядовий портал

акція на передплату журналів для бухгалтерів

Скористайтеся гарною нагодою та отримайте знижки на передплату на журнали «Головбух Бюджет» та «Головбух Праця та Зарплата»!

Замовляйте в редакції за номером 0 800 21 12 20

Статті за темою

Усі статті за темою

Одноразова грошова допомога родинам загиблих військових: як не втратити

Сім'я військового, який загинув, захищаючи Батьківщину, має право отримати компенсацію — одноразову грошову допомогу (ОГД) у розмірі 15 мільйонів гривень. Але ряд особливостей значно ускладнює отримання допомоги.
4067

Військовий облік жінок і доплата за ведення у 2023 році

Зазвичай в бюджетних установах більшість із працівників — жінки. Як з 1 січня вести військовий облік на підприємстві старими силами? Порадимо, як впоратися з новими обсягами роботи і не порушити закон.
22081

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді