Форми фінзвітності для неприбуткових організацій

Які форми фінансової звітності повинні подаватися неприбутковими організаціями – роз'яснення ДПС.

Форми фінзвітності для неприбуткових організацій

Калькулятор штрафів

Фінансова звітність, що складається та подається неприбутковими підприємствами, установами та організаціями, є додатком до Звіту про використання доходів (прибутків) неприбуткової організації та її невід’ємною частиною (п. 46.2 ст. 46 ПКУ). 

Правові засади регулювання, організації, ведення бухгалтерського обліку та складання фінансової звітності в Україні визначені Законом України від 16 липня 1999 № 996-XIV «Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні» (зі змінами, далі – Закон № 996).

Неприбутковими установами та організаціями (крім неприбуткових установ та організацій, які підпадають під критерії мікропідприємств, малих підприємств, бюджетних установ) подається разом зі Звітом:

  • Баланс;
  • Звіт про фінансові результати;
  • Звіт про рух грошових коштів;
  • Звіт про власний капітал;
  • Примітки до річних звітів (форми № 1-5).

Неприбуткові установи, організації, які підпадають під критерії мікропідприємств, малих підприємств, подають скорочену за показниками фінансову звітність (Фінансовий звіт малого підприємництва, Фінансовий звіт мікропідприємства) у складі Балансу і Звіту про фінансові результати (форми № 1-м, № 2-м або № 1-мс, № 2-мс). 

Суб’єкти державного сектора разом зі Звітом подають наступні форми фінансової звітності:

Підтвердженням подання фінансової звітності разом зі Звітом є позначка «+» в Звіті у клітинці «ФЗ» таблиці «Наявність додатків» та у таблиці «Наявність поданих до Звіту про використання доходів (прибутків) неприбуткової організації додатків – форм фінансової звітності». Неприбутковою організацією проставляється позначка у тих графах таблиці, що відповідають назвам форм фінансової звітності, поданої разом зі Звітом. 

Джерело: офіційний сайт ГУ ДПС в Одеській області

article/258-zvt-pro-vlasniy-kaptal---blank

акція на передплату журналів для бухгалтерів

Скористайтеся гарною нагодою та отримайте знижки на передплату на журнали «Головбух Бюджет» та «Головбух Праця та Зарплата»!

Замовляйте в редакції за номером 0 800 21 12 20

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді