Чергові новації у проведенні публічних закупівель

Автор
консультант з обліку та оподаткування, Київ
Обґрунтування проведення закупівлі потрібно складати у формі розпорядчого рішення замовника і оприлюднювати його.

зміни у проведенні публічних закупівель

Калькулятор штрафів

Сьогодні, 07.09.2023, набрала чинності постанова КМУ «Про внесення змін до особливостей здійснення публічних закупівель товарів, робіт і послуг для замовників, передбачених Законом України «Про публічні закупівлі», на період дії правового режиму воєнного стану в Україні та протягом 90 днів з дня його припинення або скасування» від 01.09.2023 № 952 (далі – Постанова № 952).

Якщо замовники проводять закупівлі без використання ЕСЗ згідно з пунктом 9 Особливостей і вартість закупівель перевищує 50 тис. грн, вони зобов’язані оприлюднювати в ЕСЗ звіт про договір про закупівлю, укладений без використання електронної системи закупівель.

Якщо замовники проводять закупівлі згідно з пунктом 13 Особливостей та укладають договір про закупівлю, вони зобов’язані оприлюднювати:

  • звіт про договір про закупівлю, укладений без використання електронної системи закупівель;
  • договір про закупівлю та додатки до нього.

З 07.09.2023 для нових закупівель, які проводитимуть згідно з пунктами 9 і 13 Особливостей, потрібне обґрунтування у вигляді розпорядчого рішення замовника або іншого документа щодо здійснення закупівель за цими пунктами. Його готуватиме уповноважена особа або інша службова (посадова) особа замовника та погоджуватиме (затверджуватиме) керівник замовника або інша особа, визначена керівником замовника.

Це обґрунтування у вигляді розпорядчого рішення замовника також потрібно оприлюднювати в ЕСЗ.

Процедури закупівель, що розпочаті до 07.09.2023, завершуються у порядку, без урахування змін, внесених Постановою № 952.

акція на передплату журналів для бухгалтерів

Скористайтеся гарною нагодою та отримайте знижки на передплату на журнали «Головбух Бюджет» та «Головбух Праця та Зарплата»!

Замовляйте в редакції за номером 0 800 21 12 20

Статті за темою

Усі статті за темою

ТОП-3 способи визначення та призначення уповноваженої особи

Закон про публічні закупівлі передбачає три способи призначення уповноваженої особи, яка буде відповідальною за організацію та проведення закупівель в установі. Який спосіб обрати та на що при цьому звернути увагу детальніше в публікації.
3453

Протокол тендерного комітету – зразок

Протокол тендерного комітету – це документ, яким оформлюють рішення, прийняті на засіданні тендерного комітету. З’ясуємо, як правильно його скласти.
34520

Спрощені закупівлі – алгоритм роботи

Спрощені закупівля – це вид закупівель, що є результатом нормативного урегулювання допорогових закупівель. Головними ознаками спрощеної процедури закупівлі є необтяжливий алгоритм проведення та мінімальна кількість документів, які мають надати учасники. А звідси – можливість швидко закупити необхідні товари, роботи чи послуги.
5492

Посадова інструкція фахівця з публічних закупівель

Що повинен знати фахівець з публічних закупівель, які він має права, завдання та обов’язки і яку відповідальність нестиме у разі порушення — визначає посадова інструкція фахівця з публічних закупівель. Наведемо її зразок.
28908

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді