Опублікований план перевірок держорганів у 2024 році

Національне агентство України з питань державної служби опубліковало план заходів контролю, які будуть проведені у держорганах у 2024 році.

Чого очікувати від змін у процедурі контролю за додержанням умов реалізації громадянами права на державну службу

Пошук по Класифікатору професій

Набрав чинності наказ Національного агентства України з питань державної служби від 07 вересня 2023 року № 140-23, яким внесено зміни до Порядку здійснення Національним агентством України з питань державної служби, його територіальними органами контролю за додержанням визначених Законом України «Про державну службу» умов реалізації громадянами права на державну службу.

Зазначеними змінами до Порядку:

  • удосконалено норми, що регламентують процедуру здійснення контролю та встановлення фактичного стану додержання державними органами умов реалізації права громадян на державну службу, а також попередження можливих порушень законодавства;
  • виключено норми, що регламентують здійснення НАДС та його територіальними органами заходів контролю, не передбачених планом заходів контролю;
  • в наказах, на підставі яких здійснюватиметься захід контролю, буде визначено період, за який здійснюється захід контролю;
  • нововведення передбачають розширення кола об’єктів заходів контролю за рахунок районів у містах;
  • крім того, для більш ефективного здійснення процедури контролю з’явиться можливість зміни суб’єкта заходу контролю за визначеним порядком.

Ці новації мають пріоритетну мету – удосконалити та зосередити роботу на плануванні та здійсненні контролю, що сприятиме більш ефективному використанню ресурсів, підвищенню відповідальності державних органів у сфері державної служби.

Джерело: офіційний сайт НАДС

акція на передплату журналів для бухгалтерів

Скористайтеся гарною нагодою та отримайте знижки на передплату на журнали «Головбух Бюджет» та «Головбух Праця та Зарплата»!

Замовляйте в редакції за номером 0 800 21 12 20

Статті за темою

Усі статті за темою

Що робити, коли ревізори вважають незаконною передплату бухгалтерського видання

Отримайте поради від колишнього ревізора: ☑️ Як проаналізувати претензії? ☑️ Які аргументи підготувати? ☑️ Як надати письмове пояснення? 📝 Скачайте зразок пояснення ревізорам.
4733

Анкета про виконання головним бухгалтером бюджетником своїх повноважень – зразок заповнення

⚡️Триває оцінювання діяльності головних бухгалтерів. Публікуємо зразок анкети про виконання головним бухгалтером бюджетної установи своїх повноважень. Перевірте, чи коректно заповнили анкету у 2024 році, адже ще є час на виправлення.
84183

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді