На скільки зростуть виплати педагогічним працівникам у 2024 році

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час засідання Уряду 5 січня повідомив, що цьогоріч видатки бюджету на освіту складуть більш ніж 170 млрд грн — на понад 20 млрд грн більше, ніж торік.

Наскільки зростуть виплати освітянам у 2024 році

Калькулятор індексації зарплати

Відповідно до Закону про Держбюджет на 2024 рік, в Україні планується зростання розміру мінімальної зарплати. У тому числі зростуть заробітні плати вчителів.

«У час повномасштабної війни ми розуміємо важливість розвитку та трансформації української освіти та медицини. Це база успішної держави. Це основа для відбудови та нашого прогресу», – підкреслив Денис Шмигаль.

За словами Прем’єр-міністра, виплати українським освітянам будуть підвищені на 21%. Виділяються суттєві кошти, на:

  • 2,5 млрд грн, на облаштування укриттів;
  • 1,5 млрд грн – на Нову українську школу;
  • 1,5 млрд грн – на модернізацію шкільних їдалень;
  • 1 млрд грн – на шкільні автобуси.

Також, нещодавно Міністр освіти і науки України Оксен Лісовий зазначав, що підвищення заробітної плати вчителям буде відбуватися у два етапи:

  • перший – з 1 січня, підвищення на 10%;
  • другий – з 1 квітня, підвищення на 12,6%.

За його словами, після першого етапу підвищення заробітної плати вчителям – зарплата середнього вчителя складе понад 14 000 грн, а після другого – 16 000 грн.

Нагадаємо, що раніше Кабмін зупинив на 2024 рік дію постанови від 10.07.2019 N 822 «Про оплату праці педагогічних, науково-педагогічних та наукових працівників закладів і установ освіти і науки». Отже збільшення окладів педагогічних працівників за постановою №822 у 2024 році не відбудеться.
Джерело: офіційний сайт КМУ

акція на передплату журналів для бухгалтерів

Скористайтеся гарною нагодою та отримайте знижки на передплату на журнали «Головбух Бюджет» та «Головбух Праця та Зарплата»!

Замовляйте в редакції за номером 0 800 21 12 20

Статті за темою

Усі статті за темою

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді