Батькам школярів дозволять працювати дистанційно або на дому

Комітет з питань соціальної політики рекомендує Верховній Раді України врегулювати питання можливості одного з батьків, чия дитина навчається у школі дистанційно, працювати дистанційно або на дому.

Рада планує дозволити батькам школярів працювати дистанційно або на дому

Калькулятор стажу

Зокрема, Комітет рекомендував Верховній Раді України прийняти за основу проєкт Закону «Про внесення змін до Кодексу законів про працю України щодо удосконалення правого регулювання окремих питань надомної та дистанційної роботи» № 10164-1 від 06.11.2023, відхиливши основний законопроєкт № 10164 від 20.10.2023.

Підтриманий Комітетом проєкт Закону № 10164-1:

  • пропонує регламентувати питання направлення у службові відрядження надомних та дистанційних працівників, які працевлаштовані за трудовим договором;
  • додатково законопроєкт врегульовує питання можливості переведення одного з батьків дитини (до 14 років), яка навчається в закладах загальної середньої освіти дистанційно, не тільки на дистанційну, але й на надомну роботу (на період тривалості такого навчання).

Ідея увести в чинне законодавство таку норму виникла у зв’язку з триваючою військовою агресією російської федерації проти України, під час якої частина закладів загальної середньої освіти змушені перебувати на змішаній формі навчання (очно-дистанційній). Така ситуація є виправданою з точки зору безпеки для дітей та педагогічних працівників, однак створює труднощі для батьків, у випадку їх одночасного перебування на роботі під час дистанційного навчання дитини. Запропонована норма, у разі ухвалення, діятиме на постійній основі, не лише у період воєнного часу.

Джерело: офіційний сайт ВРУ

акція на передплату журналів для бухгалтерів

Скористайтеся гарною нагодою та отримайте знижки на передплату на журнали «Головбух Бюджет» та «Головбух Праця та Зарплата»!

Замовляйте в редакції за номером 0 800 21 12 20

Статті за темою

Усі статті за темою

Норми робочого часу 2024 для «шестиденки»

Верховна Рада та Президент знов подовжили дію воєнного стану – тепер до 11 серпня 2024 року. Отже тримайте норми тривалості робочого часу та виробничий календар на 2024 рік для шестиденного робочого тижня. З’ясуйте, які норми діють під час воєнного стану.
16408

Норми робочого часу 2024 для «п’ятиденки»

Після подовження воєнного стану до 11 серпня 2024 року тримайте оновлений розрахунок норм тривалості робочого часу на 2024 рік. Норми робочого часу 2024 розраховані для п’ятиденного робочого тижня.
48636

Додаткова відпустка державним службовцям: що врахувати

Додаткова відпустка державним службовцям надається після досягнення п’ятирічного стажу на держслужбі. На який строк надається додаткова відпустка держслужбовцям, коли і як її компенсувати та чим доведеться поплатитися за затримку розрахунку?
45190

Відрядження на службовому автомобілі – наказ

Під час відрядження працівника нерідко постає транспортне питання. Один із варіантів його вирішення – використати службовий автомобіль. Яким має бути наказ про відрядження у такому випадку?
29727

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді