Як прийняти інтерна на роботу в медичний заклад

Автор
консультант з обліку та оподаткування, Київ
Держпраці роз’яснило як та які посади у медзакладі – базі стажування працевлаштовують лікаря-інтерна.

як прийняти інтерна на роботу

Відправляємо працівників у відрядження під час війни

Лікаря-інтерна працевлаштовують за строковим трудовим договором на основне місце роботи на базі стажування, режим робочого часу для інтерна встановлює сам заклад за погодженням з інтерном, проте інтерн може працювати і за сумісництвом.

Тривалість робочого тижня для лікарів становить 38,5 години відповідно до наказу МОЗ від 25.05.2006 №319.

Посади на яких може працювати лікар-інтерн, згідно з Довідником кваліфікаційних характеристик професій працівників. Випуск 78 «Охорона здоров’я», затвердженим наказом МОЗ від 29.03.2002 № 117:

  • сестра медична (брат медичний) за сумісництвом – якщо в лікаря-інтерна наявна базова вища освіта (бакалавр) за напрямом підготовки «Медицина»;
  • помічником лікаря-стоматолога, гігієністом зубним, лікарем зубним – якщо в лікаря-інтерна наявна базова вища освіта (бакалавр) за напрямом підготовки «Медицина» спеціальністю «Стоматологія».

При прийомі на роботу молодших спеціалістів з медичною освітою їх спеціальності мають бути у ліцензії медзакладу, якщо їх немає – потрібно внести зміни до ліцензії.

За інформацією Південно-Східного міжрегіонального управління Держпраці

акція на передплату журналів для бухгалтерів

Скористайтеся гарною нагодою та отримайте знижки на передплату на журнали «Головбух Бюджет» та «Головбух Праця та Зарплата»!

Замовляйте в редакції за номером 0 800 21 12 20

Статті за темою

Усі статті за темою

Строковий трудовий договір для працівника – зразок

Щоб замінити тимчасово переведеного або відстороненого працівника, а також вчасно регулювати кількість працівників в установі залежно від обсягу надаваних послуг роботодавець може приймати працівника на роботу за строковим трудовим договором (або контрактом).
71453

Дистанційна робота в держорганах, ОМС, бюджетних установах

Держслужбовці та працівники держорганів, ОМС, бюджетних установ мають право працювати дистанційно за умови наявності організаційних і технічних можливостей для виконання посадових обов’язків. Розглянемо чим потрібно керуватись та що зробити для впровадження дистанційної роботи.
14460

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді