Як швидко отримати компенсацію за облаштування робочих місць для осіб з інвалідністю

Відтепер роботодавці, які найняли людину з інвалідністю, можуть одержати через портал Дія компенсацію за облаштування її робочого місця.

Компенсацію за облаштування робочих місць для осіб з інвалідністю тепер можна отримати через Дію

Пошук по Класифікатору професій

Таку програму Уряд запровадив ще в серпні минулого року. Завдяки їй роботодавці змогли отримувати компенсацію за вже придбані засоби для облаштування робочого місця співробітників з інвалідністю, зокрема, за:

  • меблі;
  • комп’ютери;
  • спеціальні програми;
  • допоміжні системи.

Однак, щоб отримати фінансову допомогу, роботодавцю доводилося їхати до центру зайнятості за місцем провадження діяльності, робити скани необхідних документів і від руки писати заяву. Тепер зробити це можна в кілька кліків на порталі Дія.

Роботодавцю, який працевлаштував особу з інвалідністю, обладнав для неї робоче місце та хоче отримати компенсацію від держави необхідно:

  • авторизуватися на порталі Дія за допомогою КЕП;
  • заповнити заяву: вказати дані про особу з інвалідністю та облаштоване робоче місце;
  • прикріпити документи, які підтверджують працевлаштування, купівлю допоміжних засобів та довідку медико-соціальної експертної комісії, яка засвідчує інвалідність співробітника;
  • вказати IBAN свого рахунку;
  • підписати заяву КЕПом.

Після цього потрібно зачекати на рішення упродовж 13 робочих днів. Якщо воно позитивне – кошти надійдуть на ваш рахунок протягом 5 робочих днів.

Мінцифри звертає увагу, на компенсацію можна податися лише, якщо співробітник з інвалідністю розпочав працювати в компанії протягом останніх 90 днів на момент подання заяви.

Джерело: офіційний сайт Мінцифри

акція на передплату журналів для бухгалтерів

Скористайтеся гарною нагодою та отримайте знижки на передплату на журнали «Головбух Бюджет» та «Головбух Праця та Зарплата»!

Замовляйте в редакції за номером 0 800 21 12 20

Статті за темою

Усі статті за темою

Строковий трудовий договір для працівника – зразок

Щоб замінити тимчасово переведеного або відстороненого працівника, а також вчасно регулювати кількість працівників в установі залежно від обсягу надаваних послуг роботодавець може приймати працівника на роботу за строковим трудовим договором (або контрактом).
71507

Дистанційна робота в держорганах, ОМС, бюджетних установах

Держслужбовці та працівники держорганів, ОМС, бюджетних установ мають право працювати дистанційно за умови наявності організаційних і технічних можливостей для виконання посадових обов’язків. Розглянемо чим потрібно керуватись та що зробити для впровадження дистанційної роботи.
14481

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді