Е-лікарняні: у яких випадках електронну заяву-розрахунок відхиляють

Автор
консультант з обліку та оподаткування, Київ
Фахівці ПФУ роз’яснили, що є підставою для відхилення заяви-розрахунку та присвоєння їй статусу «не прийнято».

е-лікарняні заява-розрахунок

Калькулятор стажу

Щоб отримати від ПФУ фінансування для оплати лікарняних роботодавцю необхідно подати заяву-розрахунок, що містить інформацію про суми коштів, нараховані застрахованим особам.

Електронну заяву-розрахунок фахівці ПФУ відхиляють через помилки в ній. Найпоширеніші помилки в електронних заявах-розрахунках за паперовими лікарняними стосуються даних, що вводяться відповідальними особами вручну:

  • реквізити листка непрацездатності;
  • відомості про застраховану особу.

Для документального підтвердження скановані копії паперових листків непрацездатності прикріплюють до електронної заяви-розрахунку.

У заявах-розрахунках зі статусом «не прийнято» причина відхилення відображається у вигляді коментаря в особистому кабінеті страхувальника на вебпорталі електронних послуг ПФУ.

Тож для своєчасного отримання допомоги по тимчасовій непрацездатності потрібно уважно перевіряти всі реквізити та реєстраційні дані.

За інформацією ГУ ПФУ в Донецькій області

акція на передплату журналів для бухгалтерів

Скористайтеся гарною нагодою та отримайте знижки на передплату на журнали «Головбух Бюджет» та «Головбух Праця та Зарплата»!

Замовляйте в редакції за номером 0 800 21 12 20

Статті за темою

Усі статті за темою

Е-лікарняний за сумісництвом 2024 на прикладах

Робота за сумісництвом – працівник має виконувати таку роботу у вільний від основної роботи час. Як обчислити е-лікарняні суміснику з урахуванням змін, які сталися з 01 січня 2024 року, – у даній консультації.
68762

Страховий стаж: як обчислити і коли враховувати

Дані про страховий стаж потрібні бухгалтеру у низці випадків, наприклад нарахуванні лікарняних, декретних, пенсій та інших соцвиплат. У консультації – про те, як дізнатися про страховий стаж, як він розраховується бухгалтером у тих чи інших ситуаціях.
47230

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді