Служба персоналу в ОМС: нове положення під новий закон

Автор
консультант з обліку та оподаткування, Київ
НАДС затвердило Типове положення про службу управління персоналом в органі місцевого самоврядування.

положення про службу управління персоналом омс

Типове положення регулює питання діяльності служби управління персоналом в сільській, селищній, районній у місті (у разі створення), міській раді, її виконавчих органах, утворених зі статусом юридичної особи публічного права, районній, обласній раді.

Структурні підрозділи з питань персоналу (департаменти, управління, відділи, сектори тощо) утворюються:

  • сільським, селищним, міським головою – в апараті ради;
  • керівником відповідного виконавчого органу ради – у виконавчих органах ради.

Згідно з рішенням районної у місті (у разі створення), районної, обласної ради за пропозицією голови ради утворюється структурний підрозділ з питань персоналу або вводиться посада спеціаліста з питань персоналу у виконавчому апараті ради.

У разі доцільності сільський, селищний, міський голова, керівник відповідного виконавчого органу ради, голова районної у місті (у разі створення), районної, обласної ради замість структурного підрозділу з питань персоналу може запропонувати введення в штат відповідного апарату сільської, селищної, міської ради, виконавчого органу ради, виконавчого апарату районної, обласної ради посади спеціаліста з питань персоналу.

Чисельність служби управління персоналом установлюється з розрахунку загальної чисельності персоналу в ОМС (апараті) та спроможності ефективного виконання нею основних завдань, функцій та реалізації прав, передбачених розділом II Типового положення. Якщо загальна чисельність персоналу в ОМС (апараті) становить менше 20 осіб, то обов’язки служби управління персоналом можуть бути покладені на одного з службовців місцевого самоврядування цього органу (апарату).

Наказ НАДС від 19.02.2024 № 26-24, яким затверджено Типове положення, набере чинності одночасно з набранням чинності новим Законом України «Про службу в органах місцевого самоврядування» від 02.05.2023 № 3077-IX.

акція на передплату журналів для бухгалтерів

Скористайтеся гарною нагодою та отримайте знижки на передплату на журнали «Головбух Бюджет» та «Головбух Праця та Зарплата»!

Замовляйте в редакції за номером 0 800 21 12 20

Статті за темою

Усі статті за темою

Бюджетні кошти на Є-дата

Дізнайтеся нюанси та строки оприлюднення інформації про використання бюджетних коштів на веб-порталі Є-data, аби уникнути штрафів і відповідальності за Є-data 2024 року.
99664

Витрати на освітню субвенцію у 2024 році

Місцеві бюджети з державного бюджету отримують трансферти на спільні цільові програми. Освітня субвенція – це один з таких трансфертів. Про умови її отримання та перелік витрат, на які можна витрачати кошти освітньої субвенції – у цьому огляді
3613

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді