Стажування в ОМС: пропозиції НАДС

Автор
консультант з обліку та оподаткування, Київ
НАДС розробило проєкт Типового порядку стажування службовців місцевого самоврядування.

стажування в органах місцевого самоврядування

КАЛЬКУЛЯТОР СТАЖУ ДЕРЖАВНОЇ СЛУЖБИ ТА СЛУЖБИ В ОМС

Стажування службовців місцевого самоврядування пропонують проводити з відривом від служби в ОМС строком від одного до шести місяців на такій або іншій посаді:

  • в ОМС цієї територіальної громади;
  • ОМС, що представляє іншу територіальну громаду;
  • за кордоном.

Службовцям місцевого самоврядування, які проходять стажування в ОМС, що представляє іншу територіальну громаду, за основним місцем роботи відшкодовують витрати на проїзд до місця стажування і назад, добові за час знаходження в дорозі та найм житла.

На строк стажування за службовцем місцевого самоврядування пропонують зберігати його посаду та середню заробітну плату за основним місцем роботи.

Проєкт Типового порядку стажування службовців місцевого самоврядування НАДС розробило під новий Закон України «Про службу в органах місцевого самоврядування» від 02.05.2023 № 3077-IХ, який має набрати чинності через шість місяців після припинення/скасування воєнного стану.

акція на передплату журналів для бухгалтерів

Скористайтеся гарною нагодою та отримайте знижки на передплату на журнали «Головбух Бюджет» та «Головбух Праця та Зарплата»!

Замовляйте в редакції за номером 0 800 21 12 20

Статті за темою

Усі статті за темою

Бюджетні кошти на Є-дата

Дізнайтеся нюанси та строки оприлюднення інформації про використання бюджетних коштів на веб-порталі Є-data, аби уникнути штрафів і відповідальності за Є-data 2024 року.
99675

Витрати на освітню субвенцію у 2024 році

Місцеві бюджети з державного бюджету отримують трансферти на спільні цільові програми. Освітня субвенція – це один з таких трансфертів. Про умови її отримання та перелік витрат, на які можна витрачати кошти освітньої субвенції – у цьому огляді
3626

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді