Чи зараховувати до стажу державної служби період відсторонення держслужбовця - НАДС

Чи зараховувати до стажу державної служби період відсторонення держслужбовця - НАДС

Калькулятор стажу державної служби, служби в ОМС та приведеної дати

НАДС вважає, що періоди відсторонення держслужбовців у період карантину, для яких обов’язкові профілактичні щеплення проти гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, та які відмовляються/ухиляються від їх проведення, зараховують до стажу державної служби для встановлення держслужбовцю:

  • надбавки за вислугу років;

  • надання додаткової оплачуваної відпустки;

  • присвоєння чергового рангу.

Джерело: роз’яснення НАДС від 30.11.2021 № 144 р/з

акція на передплату журналів для бухгалтерів

Скористайтеся гарною нагодою та отримайте знижки на передплату на журнали «Головбух Бюджет» та «Головбух Праця та Зарплата»!

Замовляйте в редакції за номером 0 800 21 12 20

Статті за темою

Усі статті за темою

Страховий стаж: як обчислити і коли враховувати

Дані про страховий стаж потрібні бухгалтеру у низці випадків, наприклад нарахуванні лікарняних, декретних, пенсій та інших соцвиплат. У консультації – про те, як дізнатися про страховий стаж, як він розраховується бухгалтером у тих чи інших ситуаціях.
47303

Довідка ОК-5 для підтвердження страхового стажу

Якщо працівник працює менше року чи шести місяців і захворів, бухгалтеру аби правильно нарахувати допомогу по тимчасовій непрацездатності чи допомогу по вагітності та пологах потрібно знати страховий стаж працівника. Розглянемо чим потрібно підтверджувати страховий стаж та чи потрібно вимагати від працівника довідку за формою № ОК-5.
34790

Довідка про трудовий та страховий стаж

Отримати довідку ПФУ про трудовий та страховий стаж можуть і працівник, і роботодавець. Розкажемо, як це зробити через інтернет, як рахувати стаж за цією довідкою.
20834

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді