Чи має право на додаткову відпустку водій автобуса

163

Запитання

Чи має право на додаткову відпустку водій автобуса?

Відповідь

Детальний матеріал

Щорічні додаткові відпустки

Переглянути

Водій автобуса має право на 7 календарних днів додаткової відпустки за особливий характер праці.

Калькулятор днів щорічної відпустки

Втім, стаття 12 Закону України «Про організацію трудових відносин в умовах воєнного стану» від 15.03.2022 № 2136-IX дозволяє роботодавцеві відмовити працівнику в наданні будь-якого виду відпусток (крім відпустки в зв’язку з вагітністю та пологами та відпустки для догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку), якщо такий працівник залучений до виконання робіт на об’єктах критичної інфраструктури.

Саме до них належать транспортні підприємства, тож надавати водієві додаткову відпустку чи ні, вирішує роботодавець

За інформацією Управління інспекційної діяльності у Запорізькій області Південно-Східного міжрегіонального управління Держпраці

акційна передплата журналів для бухгалтерів

Весняні дива для бухгалтерів! Оформлюйте передплату на журнали «Головбух Бюджет» та «Головбух Праця та Зарплата»платіть за 10 місяців, а користуйтеся цілий рік!

Замовляйте в редакції за номером 0 800 21 12 20.

Останні новини

Усі новини

Статті за темою

Усі статті за темою

Навчальна відпустка: тривалість та оплата

Оплата навчальної відпустки – які правила надання працівникам та розрахунку відпускних? За яких обставин надається відпустка у зв'язку з навчанням? Розглянемо з експертом.
17441

Наказ про відкликання з відпустки

Відкликання з відпустки працівника – чи можна це зробити? Як скласти розпорядження про відкликання з відпустки, наказ? Роз’яснимо покроково.
47553

Щорічні додаткові відпустки 2024

Окрім основної відпустки чимало бюджетників мають додаткові відпустки. Одним з різновидом таких відпусток є щорічні додаткові відпустки, наприклад за вислугу років. Які правила їхнього надання, чим щорічні додаткові відпустки відрізняються від щорічних основних відпусток та інших додаткових відпусток – у цьому огляді.
33521