Як відображати в додатку 4ДФ працівників, які перебувають у неоплачуваних відпустках

5775

Запитання

Чи відображати в графі «Працювало за трудовими договорами» додатка 4ДФ до Розрахунку кількість працівників, які перебувають у відпустках у зв’язку з вагітністю та пологами, із догляду за дітьми, у відпустці без збереження зарплати тощо та за якими у звітному періоді не нараховували доходи за ознакою «101»?

Відповідь

⚡️ Апгрейд норми закону про обмін кадровими документами

Податкові агенти та платники ЄСВ зобов’язані подавати до органу контролю за основним місцем обліку у строки, встановлені для податкового кварталу:

  • податковий розрахунок сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податків — фізичних осіб;
  • сум утриманого з них податку;
  • сум нарахованого ЄСВ (з розбиттям за місяцями звітного кварталу).

Такий розрахунок подають лише за нарахування сум зазначених доходів платнику податку — фізособі податковим агентом, платником ЄСВ упродовж звітного періоду.

Мінфін наказом від 13.01.2015 № 4 затвердив:

Відомості щодо кількості працівників відображають у додатку 4 «Відомості про суми нарахованого доходу, утриманого та сплаченого податку на доходи фізичних осіб та військового збору» (далі — додаток 4ДФ) до Розрахунку. Зокрема, у рядку 4 навпроти напису «Працювало за трудовими договорами» — проставляють кількість працівників, які працюють за трудовими договорами (контрактами) у звітному періоді, за якими нараховують дохід за ознакою «101» (пп. 1 п. 4 розд. ІV Порядку).

В облікову кількість штатних працівників включають:

  • усіх найманих працівників, які уклали письмово трудовий договір (контракт) і виконували постійну, тимчасову або сезонну роботу один день і більше;
  • власників підприємства, якщо, крім доходу, вони отримували зарплату на цьому підприємстві.

Тож, у графі «Працювало за трудовими договорами» додатка 4ДФ до Розрахунку не відображають кількість працівників:

  • які перебувають у відпустках у зв’язку з вагітністю та пологами, із догляду за дітьми, у відпустці без збереження зарплати тощо;
  • за якими у звітному періоді не нараховували (виплачували) доходи за ознакою «101».

За інформацією ГУ ДПС у Чернівецькій області

акція на передплату журналів для бухгалтерів

Скористайтеся гарною нагодою та отримайте знижки на передплату на журнали «Головбух Бюджет» та «Головбух Праця та Зарплата»!

Замовляйте в редакції за номером 0 800 21 12 20

Останні новини

Усі новини

Статті за темою

Усі статті за темою

Виправлення помилок поточного періоду

Виправлення помилок поточного періоду – завдання для бухгалтера, який також виправляє помилки у бухобліку та фінзвітності. Розглянемо способи та приклади виправлення помилок у фінзвітності
2911

Бюджетні кошти на Є-дата

Дізнайтеся нюанси та строки оприлюднення інформації про використання бюджетних коштів на веб-порталі Є-data, аби уникнути штрафів і відповідальності за Є-data 2024 року.
99692

Як розрахувати середньооблікову кількість штатних працівників

Коли справа доходить до подання звітності, у бухгалтера постають питання. Адже є сумісники, декретниці, нові працівники й ті, що звільнилися. Давайте розглянемо, як розраховується середньооблікова кількість штатних працівників.
50757

Податковий розрахунок з ПДФО, ВЗ та ЄСВ

Зарплатний звіт – це об’єднаний звіт з ЄСВ, ПДФО та військового збору. У даній консультації приділимо більше уваги загальним питанням, заповненню основної частини звіту та тих додатків, які стосуються ЄСВ. Також тут можна скачати бланк звіту, його додатків та зразки їх заповнення.
81167