Щорічна відпустка для працівника, призваного на військову службу

2143

Запитання

Чи має право на відпустку працівник, призваний на військову службу?

Відповідь

Калькулятор днів щорічної відпустки

Державна служба з питань праці розяснило, чи має право на шорічну відпустку працівник, призваний на військову службу у лютому 2022 року?

За законом, такий працівник за час проходження служби має часткове право на відпустку: з дня призову і по 18.07.2022 включно. В цей день набув чинності Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо оптимізації трудових відносин».

Портал «Бухгалтерія для бюджету та ОМС» нагадує, що за мобілізованим працівником зберігається місце роботи, посада і середній заробіток поки він не звільниться або не закінчиться особливий період.

Час, коли працівник фактично не працював, але за ним зберігали посаду та заробіток, зараховується до стажу роботи, що дає право на щорічну основну відпустку.

За інформацією Держпраці

 

акція на передплату журналів для бухгалтерів

Скористайтеся гарною нагодою та отримайте знижки на передплату на журнали «Головбух Бюджет» та «Головбух Праця та Зарплата»!

Замовляйте в редакції за номером 0 800 21 12 20

Останні новини

Усі новини

Статті за темою

Усі статті за темою

Розрахунок відпускних на прикладах 2024

Тримайте алгоритм нарахування відпускних для виплати працівникові. Розглянемо, що потрібно врахувати бухгалтеру, аби провести розрахунок відпускних у 2024 році з урахуванням останніх змін у правилах розрахунку середньої зарплати та обставин воєнного стану.
100010

Відпустка без збереження заробітної плати

Бувають обставини, коли відпустка без збереження заробітної плати – інколи єдиний вихід для працівника та роботодавця. Розглянемо, кому надається відпустка без збереження заробітної плати під час воєнного стану та якої тривалості.
85470