Як оформлювати присвоєння рангу державному службовцю

1113

Запитання

Куди вноситься інформація про присвоєння рангу державному службовцю?

Відповідь

Пошук по Класифікатору професій

Державна служба України з питань праці наголошує, що відомості про присвоєння, зміну та позбавлення рангу державного службовця вносяться до реєстру застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування.

Такий порядок встановлено Пенсійним фондом України за погодженням із центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування державної політики у сфері соціального захисту населення.

На вимогу державного службовця у трудовій книжці державного службовця робиться запис про присвоєння, зміну та позбавлення рангу державного службовця (стаття 39 Закону України «Про державну службу»).

Нагадаємо, що категорії посад та ранги державних службовців враховуються під час визначення посадових окладів, також передбачено надбавки за ранг державного службовця.

Категорії та ранги держслужби в Україні

Категорія посади

«А»

«Б»

«В»

I, II, III ранги

III, IV, V, VI ранги

VI, VII, VIII, IX ранги

  • Державний секретар КМУ та його заступники, державні секретарі міністерств;
  • керівники ЦОВВ, які не є членами КМУ, та їх заступники;
  • керівники апаратів КСУ, Верховного Суду, вищих спеціалізованих судів та їх заступники, керівники секретаріатів Вищої ради правосуддя, Вищої кваліфікаційної комісії суддів України та їх заступники, Голови Державної судової адміністрації України та його заступники;
  • керівники державної служби в інших державних органах, юрисдикція яких поширюється на всю територію України
  • керівники структурних підрозділів Секретаріату КМУ та їх заступники;
  • керівники структурних підрозділів міністерств, інших центральних органів виконавчої влади та інших державних органів, їх заступники, керівники територіальних органів цих державних органів та їх структурних підрозділів, їх заступники;
  • керівники та заступники керівників структурних підрозділів місцевих державних адміністрацій, апаратів місцевих державних адміністрацій, їх структурних підрозділів;
  • керівники апаратів апеляційних та місцевих судів, керівники структурних підрозділів апаратів судів, їх заступники;
  • заступники керівників державної служби в інших державних органах, юрисдикція яких поширюється на всю територію України.

Інші посади державної служби, не віднесені до категорій «А» і «Б»

 

 

акція на передплату журналів для бухгалтерів

Скористайтеся гарною нагодою та отримайте знижки на передплату на журнали «Головбух Бюджет» та «Головбух Праця та Зарплата»!

Замовляйте в редакції за номером 0 800 21 12 20

Останні новини

Усі новини

Статті за темою

Усі статті за темою

Додаткова відпустка державним службовцям: що врахувати

Додаткова відпустка державним службовцям надається після досягнення п’ятирічного стажу на держслужбі. На який строк надається додаткова відпустка держслужбовцям, коли і як її компенсувати та чим доведеться поплатитися за затримку розрахунку?
45190

Державна служба в умовах воєнного стану: соцпакет, обмеження та заохочення

Державна служба: ► закон про держслужбу ► мотиви зайняття посади державної служби ► зарплата та надбавки держслужбовцям ► соціальні гарантії держслужбовцям ► держслужба в умовах воєнного стану.
46981

Державна служба в Україні

Державна служба в Україні ► класифікація посад ► конкурс на зайняття посад ► строкове призначення ► переведення ► зміна істотних умов служби ► припинення державної служби
8917

Органи місцевого самоврядування в Україні

Органи місцевого самоврядування (ОМС) – це виборні та інші органи територіальних громад, які мають повноваження вирішувати питання місцевого значення. Бухгалтер, який працевлаштовується у виконавчий орган місцевої ради, бюджетні установи, що фінансуються з місцевого бюджету, має розуміти не лише структуру установи, в якій працює, а й структуру ОМС, їх повноваження, у т. ч. щодо бюджету, отримання фінансування тощо. Розглянемо це детальніше.
100286