Статті за темою Стандарти бухгалтерського обліку

Облікова політика бюджетної установи
Кожен бухгалтер хоче мати ідеальну облікову політику. Що таке облікова політика, які має складові, як погоджувати та змінювати її – звіртесь з експертом.
12723
Акт введення в експлуатацію основних засобів
Установа придбала обладнання, тож потрібно скласти акт введення в експлуатацію. Наводимо в статті акт введення в експлуатацію основних засобів, зразок та приклад заповнення.
78352
Договори перевезення: облік, податки, штрафи
Поговоримо про договір перевезення вантажу, пасажирів та багажу. У чому особливості договірного оформлення цих операцій, які види договорів перевезення є, як нараховуються та відображаються штрафи за порушення їх умов у «бюджетників».
6711
Основні засоби 2024
Основні засоби це матеріальні активи, без яких жодна установа, держорган, ОМС функціонувати не зможе. Та не усі матеріальні активи є основними засобами. Розглянемо детальніше, що таке основні засоби установи та які вони бувають у 2024 році.
166120
План рахунків бухгалтерського обліку бюджетних установ 2024
План рахунків – це основний інструмент системи бухгалтерського обліку, який практично забезпечує її реалізацію та дає змогу формувати достовірну та прозору звітність. Тож розглянемо план рахунків бухгалтерського обліку, а також останні зміни, які відбулися у ньому.
157560
Акт приймання-передачі – бланк | зразок
✔️ Акт приймання-передачі основних засобів, майна, робіт, послуг має не одну форму. ✔️ Коли та яку застосовувати 2024 року, а також їх бланки та зразки – у статті.
296108
Залишкова вартість: що має знати бухгалтер
Залишкова вартість основних засобів підтверджує їх якісний стан, а правильна оцінка активів допоможе скласти бухгалтерський баланс без помилок. З’ясуємо, на що впливає залишкова вартість та як її визначати.
47021
Порядок проведення інвентаризації 2023
Проведення інвентаризації ➤ що інвентаризувати ➤ коли обов'язкова інвентаризація ➤ хто проводить ➤ терміни проведення ➤ етапи інвентаризації ➤ як оформити результати
103406