Статті за темою Відрядження

Відрядження на службовому автомобілі – наказ
Під час відрядження працівника нерідко постає транспортне питання. Один із варіантів його вирішення – використати службовий автомобіль. Яким має бути наказ про відрядження у такому випадку?
29730
Добові на відрядження 2024: як виплачувати та обліковувати
Відрядження працівників в одних установах є буденністю, а в інших – трапляються нечасто. Здебільшого відрядження відбуваються в межах України, але й можуть бути за кордон. Відрядженим працівникам відшкодовують витрати за час поїздки та виплачують добові на відрядження. Як визначається розмір добових, які саме витрати та в якому розмірі слід відшкодовувати – дізнаєтеся з цього огляду.
35677
Авансовий звіт на відрядження: проведення
Які проведення використовувати, коли працівники подають авансові звіти на відрядження – продемонструємо на шести прикладах. А також розглянемо, як відобразити в бухгалтерському обліку ці операції за різних ситуацій.
62111
Відрядження в бюджетних установах: оформлення та оплата
Відрядження оплачуються відповідно до умов колективного чи трудового договору. Про останні зміни в оплаті відряджень у бюджетних установах. Про порядок оформлення й оплати відряджень, з прикладами розрахунків – у цьому огляді.
145256
Розрахунок середньої заробітної плати – експертні приклади на 2024 рік
Розрахунок середньої заробітної плати потрібен для відпускних, відрядження, вихідної та матеріальної допомоги, декретних та лікарняних. Переконатися, що всі розрахунки проведені правильно, допоможуть наші приклади.
227156
Наказ про відрядження – всі зразки
Наказ на відрядження складають на особу, яку направляють для виконання роботи за кордон або в інший населений пункт. Експерт надає готові зразки наказі про відрядження або про його припинення.
129217
Авансовий звіт у 2024 році: бланк та приклад заповнення
Для бухгалтера звична практика – видати працівникам аванс на відрядження, отримати від них авансові звіти, відшкодувати витрати за час поїздки. Та чи певний бухгалтер, що працівник подав авансовий звіт правильно? Надаємо бланк та приклад заповнення.
168029
Добові на відрядження 2023: як виплачувати
Іноді для виконання функцій установи керівник відряджає працівників у відрядження по Україні або за кордон. При цьому таким працівникам відшкодовують витрати за час поїздки — виплачують добові на відрядження. З’ясуємо, які саме витрати і в якому розмірі відшкодовувати.
112959