Компенсація у разі переїзду на роботу в іншу місцевість: чи виплачують під час війни

Працівники мають право на відшкодування витрат та інші види компенсацій у зв’язку з переведенням, прийняттям або направленням на роботу в іншу місцевість (ч. 1 ст. 120 Кодексу законів про працю України).

Компенсація у разі переїзду на роботу в іншу місцевість: чи виплачують під час війни

⚡ Податковий розрахунок з ПДФО та ЄСВ за ІІ квартал 2022 ⚡

Якщо працівника переводять на роботу в іншу місцевість, йому виплачують:

  • суму вартості на проїзд як працівника, так і членів його сім’ї;
  • суму витрат на перевезення майна;
  • добові за час перебування в дорозі;
  • одноразову допомогу як самому працівнику, так і кожному члену сім’ї, який переїжджає;
  • зарплату за дні збору в дорогу і влаштування на новому місці проживання, але не більше ніж за шість днів, а також за час перебування в дорозі.

Крім того, за погодженням сторін працівникам, які переїжджають, можуть виплачувати й інші види компенсації та надавати певні гарантії.

Розміри компенсації, порядок їх виплати та надання гарантій особам, а також гарантії і компенсації особам під час переїзду в іншу місцевість у зв’язку з направленням на роботу в порядку розподілу після закінчення навчального закладу, аспірантури, клінічної ординатури або в порядку організованого набору, встановлює законодавство.

За інформацією ГУ Держпраці у Дніпровському регіоні


Наші спільний опір, щоденна боротьба наших хлопців та дівчат на передовій і наша надважка робота в тилу приносить свої результати. Ворог знесилений, а ми втримуємо економіку України на гідному рівні, навіть у такі скрутні часи. Тому надаємо вам знижку в 40% для передплати фахових видань «Головбух: БЮДЖЕТ» та «Головбух: ПРАЦЯ та ЗАРПЛАТА» на рік. Замовляйте доступ онлайн в інтернет-магазині. Якщо потрібно обговорити передплату з вашим менеджером, телефонуйте: 0 800 21 12 20 (дзвінки безплатні). Миру нам. Тримаймо рівень!

акція на передплату журналів для бухгалтерів

Скористайтеся гарною нагодою та отримайте знижки на передплату на журнали «Головбух Бюджет» та «Головбух Праця та Зарплата»!

Замовляйте в редакції за номером 0 800 21 12 20

Статті за темою

Усі статті за темою

Норми робочого часу 2024 для «шестиденки»

Верховна Рада та Президент знов подовжили дію воєнного стану – тепер до 11 серпня 2024 року. Отже тримайте норми тривалості робочого часу та виробничий календар на 2024 рік для шестиденного робочого тижня. З’ясуйте, які норми діють під час воєнного стану.
16505

Норми робочого часу 2024 для «п’ятиденки»

Після подовження воєнного стану до 11 серпня 2024 року тримайте оновлений розрахунок норм тривалості робочого часу на 2024 рік. Норми робочого часу 2024 розраховані для п’ятиденного робочого тижня.
48896

Додаткова відпустка державним службовцям: що врахувати

Додаткова відпустка державним службовцям надається після досягнення п’ятирічного стажу на держслужбі. На який строк надається додаткова відпустка держслужбовцям, коли і як її компенсувати та чим доведеться поплатитися за затримку розрахунку?
46278

Відрядження на службовому автомобілі – наказ

Під час відрядження працівника нерідко постає транспортне питання. Один із варіантів його вирішення – використати службовий автомобіль. Яким має бути наказ про відрядження у такому випадку?
29807

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді