Держпраці назначено органом нагляду щодо ЗІЗ

У зв’язку з підвищеним попитом на засоби індивідуального захисту в останній час, Уряд вирішив взяти питання виробництва і імпорту такої продукції під особливий контроль. Органом, що контролюватиме, є Держпраці.

План перевірок Держпраці на 2020 рік ⋙

Держпраці назначено органом нагляду щодо ЗІЗ

Кабінет Міністрів Постановою №226 затвердив зміни, згідно з якими Технічний регламент засобів індивідуального захисту доповнюється пунктом 11.

Згідно з цим доповненням, дія Технічного регламенту не поширюється на час дії карантину

  1. на засоби індивідуального захисту, включені до переліку лікарських засобів, медичних виробів та медичного обладнання, необхідних для боротьби з коронавірусною хворобою, які звільняються від сплати ввізного мита.
  2. на операції з ввезення їх на митну територію України, які також звільняються від оподаткування податком на додану вартість, затвердженого Постановою КМУ №224.

-40% на вартість навчання Експрес-курс для керівників та фахівців бухгалтерської служби

Тепер для введення в обіг таких засобів індивідуального захисту, заявник має подати до Держпраці заяву, в якій буде зазначено мету ввезення, інформацію по виробникові, назву виробів і їх код згідно з УКТЗЕД, номера партії, обсяг та інструкцію з використання зазначених засобів.

Така заява може подаватися дистанційно на електронну адресу місцевого органу Держпраці і після опрацювання всіх поданих документів Держпраці видає заявнику повідомлення про введення в обіг окремих засобів індивідуального захисту, стосовно яких не виконані вимоги технічних регламентів, але використання яких необхідне в інтересах охорони здоров’я.

акція на передплату журналів для бухгалтерів

Скористайтеся гарною нагодою та отримайте знижки на передплату на журнали «Головбух Бюджет» та «Головбух Праця та Зарплата»!

Замовляйте в редакції за номером 0 800 21 12 20

Статті за темою

Усі статті за темою

Додаткова відпустка посадовій особі ОМС за стаж державної служби

Посадовець органів місцевого самоврядування (ОМС) має можливість щорічної додаткової відпустки за вислугу років. Однак є посадовці ОМС, які мають ще й досвід державної служби. Чи зараховується стаж державної служби у вислугу років такого посадовця? Дізнаємося про це й тривалість таких відпусток.
12381

Додаткова відпустка державним службовцям: що врахувати

Додаткова відпустка державним службовцям надається після досягнення п’ятирічного стажу на держслужбі. На який строк надається додаткова відпустка держслужбовцям, коли і як її компенсувати та чим доведеться поплатитися за затримку розрахунку?
47129

Державна служба в умовах воєнного стану: соцпакет, обмеження та заохочення

Державна служба: ► закон про держслужбу ► мотиви зайняття посади державної служби ► зарплата та надбавки держслужбовцям ► соціальні гарантії держслужбовцям ► держслужба в умовах воєнного стану.
47096

Державна служба в Україні

Державна служба в Україні ► класифікація посад ► конкурс на зайняття посад ► строкове призначення ► переведення ► зміна істотних умов служби ► припинення державної служби
9105

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді