До Пенсійного фонду наберуть додатковий персонал

Кабмін ухвалив постанову №1289 «Про внесення змін до Положення про Пенсійний фонд України». ПФУ доручено забезпечити доопрацювання відповідного програмного забезпечення та здійснити добір персоналу в органи Пенсійного фонду України.

набір персоналу до пенсійного фонду

Кому з бюджетників індексувати зарплату в листопаді 2022 року

В рамках об'єднання з ПФУ виконавча дирекція Фонду соціального страхування має здійснити інвентаризацію та передати Пенсійному фонду:

  • особові справи потерпілих від нещасних випадків на виробництві або професійних захворювань (членів їх сімей),
  • бази даних, носії інформації та програмного забезпечення щодо ведення обліку та здійснення страхових виплат України;
  • перелік програмного забезпечення, що використовується для виконання функцій Фонду соціального страхування, із зазначенням програмно-технічних комплексів, призначених для ведення обліку та здійснення страхових виплат;
  • опис та структуру баз даних, технічну документацію;
  • перелік та основні характеристики технічних засобів, включаючи центри обробки даних та збереження інформації.

Нагадаємо, підписаний Президентом України Закон №3663 передбачає ліквідацію з 1 січня 2023 року Фонду соціального страхування та передачу його функцій Пенсійному фонду.

Пенсійний фонд отримає право:

  • перевіряти обґрунтованість видачі, продовження листків непрацездатності і документів, що є підставою для їх формування, на базі інформації з електронних систем та реєстрів;
  • одержувати безоплатно від державних органів, підприємств, установ, організацій (у тому числі від органів доходів і зборів, банківських, інших фінансово-кредитних установ) та громадян - суб’єктів підприємницької діяльності відомості щодо використання страхових коштів;
  • перевіряти достовірність відомостей, поданих страхувальником для отримання страхових коштів, дотримання порядку використання страхувальником наданих йому страхових коштів, відмовляти у фінансуванні виплат у разі відмови або перешкоджання страхувальником проведенню перевірки, виявлення фактів подання страхувальником недостовірних відомостей або порушення порядку використання страхових коштів;
  • вимагати від керівників та інших посадових осіб підприємств, установ і організацій, а також від фізичних осіб усунення виявлених фактів порушення вимог законодавства.

За інформацією Кабміну

акція на передплату журналів для бухгалтерів

Скористайтеся гарною нагодою та отримайте знижки на передплату на журнали «Головбух Бюджет» та «Головбух Праця та Зарплата»!

Замовляйте в редакції за номером 0 800 21 12 20

Статті за темою

Усі статті за темою

Строковий трудовий договір для працівника – зразок

Щоб замінити тимчасово переведеного або відстороненого працівника, а також вчасно регулювати кількість працівників в установі залежно від обсягу надаваних послуг роботодавець може приймати працівника на роботу за строковим трудовим договором (або контрактом).
71548

Дистанційна робота в держорганах, ОМС, бюджетних установах

Держслужбовці та працівники держорганів, ОМС, бюджетних установ мають право працювати дистанційно за умови наявності організаційних і технічних можливостей для виконання посадових обов’язків. Розглянемо чим потрібно керуватись та що зробити для впровадження дистанційної роботи.
14493

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді