Оновлено перелік територій, на яких ведуться бойові дії або які тимчасово окуповані

У перелік додали міста Київської області.

перелік тимчасово окупованих територій і бойових дій

◀️ НОВАЦІЇ В КАЗНАЧЕЙСЬКОМУ ОБСЛУГОВУВАННІ ▶️

скачати оновлений перелік Інформація про файл

Перелік територій, на яких ведуть (велися) бойові дії або тимчасово окупованих Російською Федерацією (далі — Перелік), Мінреінтеграції затвердило наказом від 22.12.2022 № 309.

Перелік неодноразово змінювали. І ось знову Мінреінтеграції внесло до Переліку чергові зміни наказом від 15.05.2023 № 143.

Зміни стосуються населених пунктів Донецької та Запорізької областей. Також у Переліку додали міста Чорнобиль та Прип'ять Київської області.

Нагадаємо, Перелік використовується для виплат внутрішнім переміщеним особам.

Право на виплати мають особи, які виїхали з населених пунктів, що включені до переліку як території:

  • можливих бойових дій,
  • активних бойових дій,
  • тимчасово окуповані Російською Федерацією, на яких не визначена дата завершення бойових дій (дата припинення можливості бойових дій) або тимчасової окупації РФ.

Віднедавна, за інформацією ДПС, його можна застосовувати для податкових пільг: з земельного податку та податку на нерухомість. Це сталося завдяки Закону № 3050 від 11.04.2023 р., який набрав чинності 6 травня 2023 року.

 

акція на передплату журналів для бухгалтерів

Скористайтеся гарною нагодою та отримайте знижки на передплату на журнали «Головбух Бюджет» та «Головбух Праця та Зарплата»!

Замовляйте в редакції за номером 0 800 21 12 20

Статті за темою

Усі статті за темою

Алгоритм застосування ПСП та відповідальність бухгалтера

Із кожної зарплати чи іншого доходу працівника бухгалтер утримує ПДФО і військовий збір. Однак деякі доходи взагалі не оподатковуються, а до зарплати може застосовуватися податкова соціальна пільга. Алгоритм застосування ПСП – у статті.
74288

Плата за землю – земельний податок 2024. Сплата земельного податку, строки, пільги, декларація

Плата за землю – це місцевий податок, який має дві форми. Перша – орендна плата за земельні ділянки державної і комунальної власності. Друга – земельний податок, який справляється за земельні ділянки іншої власності, наприклад приватної. Розглянемо розмір та правила плати за землю 2024.
45537

Екологічний податок 2024: ставки і строки

Екологічний податок 2024 в Україні сплачують, зокрема, й бюджетні установи. Хто платники екологічного податку, які строки оплати й звітування – все це у даному огляді.
10552

Декларація про доходи

Податкова декларація про майновий стан і доходи – за якою формою звітувати у 2024 році за 2023 рік.⚡️Знайдете тут зразок заповнення декларації про доходи та рекомендації для отримання податкової знижки.
56026

Матеріальна допомога для вирішення соціально-побутових питань: як надавати та зразок наказу

Матеріальна допомога, якої потребує працівник для вирішення соціально-побутових питань, має свої особливості надання та оподаткування. Після запровадження воєнного стану надання матеріальної допомоги працівникам не було скасовано, хоча трудове законодавство зазнало великих змін.
258604

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді