Зміни в обігу наркотиків – проєкт від МОЗ

Автор
консультант з обліку та оподаткування, Київ
МОЗ оприлюднив проєкт постанови КМУ «Про внесення змін до переліку наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів».

зміни в обігу наркотиків

Калькулятор індексації зарплати

Канабіс, смола канабісу, екстракти і настойки канабісу вилучають із Списку № 1 Таблиці І «Особливо небезпечні наркотичні засоби, обіг яких заборонено». Їх віднесуть до Списку № 1 Таблиці ІІ «Наркотичні засоби, обіг яких обмежено» із приміткою:

«Обіг наркотичних засобів канабіс, смола канабісу, екстракти і настойки канабісу допускається лише у формі лікарських засобів або у формі субстанцій, призначених для виробництва, виготовлення таких лікарських засобів у будь-якій лікарській формі, а також використання у науковій діяльності».

Тетрагідроканнабінол (наступні ізомери та їх стереохімічні варіанти) вилучать зі Списку № 2 Таблиці І «Особливо небезпечні психотропні речовини, обіг яких заборонено». Їх віднесуть до Списку № 2 Таблиці IІ «Психотропні речовини, обіг яких обмежено».

Набілон (синтетичний канабіноїд, імітуючий дію ТГК), набіксімолс (стандартизований екстракт канабісу з однаковим вмістом ТГК та канабідіолу) взагалі вилучать зі Списку № 2 Таблиці IІ «Психотропні речовини, обіг яких обмежено».

У Списку № 2 Таблиці IІ «Психотропні речовини, обіг яких обмежено» примітки:

  • до ізольованих канабіноїдів, терпенів чи інших речовин отриманих з рослини роду коноплі (Cannabis), які не мають психоактивної дії заходи державного контролю не встановлюються;

  • обіг психотропної речовини тетрагідроканнабінол (наступні ізомери та їх стереохімічні варіанти) дозволяється у науковій діяльності та застосування у медичній практиці вироблених (виготовлених) із них лікарських засобів.

Пропозиції та зауваження до проєкту МОЗ прийматиме на електронні скриньки [email protected], [email protected] до 28.06.2023.

 

акція на передплату журналів для бухгалтерів

Скористайтеся гарною нагодою та отримайте знижки на передплату на журнали «Головбух Бюджет» та «Головбух Праця та Зарплата»!

Замовляйте в редакції за номером 0 800 21 12 20

Статті за темою

Усі статті за темою

Звіт про виконання договору про закупівлю: коли оприлюднюється

Замовник мусить оприлюднити звіт про виконання договору про закупівлю в системі електронних закупівель ProZorro (прозоро). За законом — це його обов’язок. А чи потрібно оприлюднювати звіт у допорогових закупівлях? Коли саме його оприлюднювати? З’ясуймо — тут і зараз.
20000

Звіт про договір про закупівлю - інструкція

Якщо замовник не проводить через систему закупівлю, обсяг предмета якої більший або дорівнює 50 тис. грн., має бути оприлюднений звіт про укладений договір. Тримайте покрокову інструкцію.
9251

Від неоприлюднення до відповідальності. 4 епізоди судової практики

Оприлюднення інформації та документів в публічних закупівлях — важливий обов’язок замовника, на який варто зважати, щоб не отримати штрафів. А відлуння порушень може відчути як замовник, його посадові і службові особи, так і учасник.
4202

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді